Slovenija

Moški z orožjem skušal vdreti v prostore ptujskega tožilstva

Deli na:
Moški z orožjem skušal vdreti v prostore ptujskega tožilstva

Foto: Reuters

Oboroženi storilec se je pojavil pred vhodnimi vrati tožilstva, pozvonil na domofon in skušal vstopiti v poslovne prostore.

Oborožen moški, ki je sicer osumljen storitve kaznivega dejanja, je v sredo popoldne skušal na silo vstopiti v prostore ptujskega okrožnega tožilstva in je grozil tamkajšnjim zaposlenim, so danes sporočili z vrhovnega državnega tožilstva, kjer dogodek obsojajo in predlagajo poostritev varnostnih ukrepov. Za moškega so odredili pripor.

Kot so pojasnili, se je storilec pojavil pred vhodnimi vrati tožilstva, pozvonil na domofon in skušal vstopiti v poslovne prostore. Ker je že marca povzročil incident na tožilstvu, ga v sredo zaposlena ni spustila v njihove prostore.

Ker osumljenega za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami niso spustili v prostore, se je ta močno razburil, postajal vedno bolj nasilen, grozil in nazadnje razbil steklena vrata ter jih kljub zaščitni mreži močno poškodoval. Storilca je obvladala šele policija, tožilstvo pa zaradi interesa postopka več informacij za zdaj ne more posredovati.

Naknadno so z vrhovnega državnega tožilstva sporočili, da so za moškega odredili pripor.

Na vrhovnem tožilstvu omenjeni incident obsojajo. Ker ne gre za osamljen primer ogrožanja zaposlenih na tožilstvih v zadnjem letu dni, generalni državni tožilec Drago Šketa meni, da bi bilo potrebno na vseh državnih tožilstvih poostriti varnostne ukrepe.