Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Moravška Mara: Ljudje si danes nič ne upajo

Deli na:
Moravška Mara: Ljudje si danes nič ne upajo

Foto: Primož Lavre

Z ljudsko pevko Maro Vilar sva se v njeni z vrtom obdani hiši v Domžalah pogovarjali o vsem, o petju, kuharskih receptih, politiki.

Meni, da so najboljše rešitve v politiki in vsakdanjem življenju lahko povsem preproste. Čas v kuhinji s podarjenimi slikami njene hčere Mojce, med katerimi ji je najljubša podoba rojstne hiše pod Limbarsko goro in Bohka na razpelu ob Brodu na Muri, nama je merila ura. Okrašena je s podobo Mare iz mladostnih dni in umetelno izpisanimi verzi: Mirno teče naj nam življenje reka … Seveda, a vedno ni tako, življenje je vendar polno nenavadnih presenečenj.

Življenje nas lahko nenadoma preseneti, kajne? Pri svojih žlahtnih osemdesetih letih ste v skupini ljudskih pevk pred dvema letoma nastopili pred občinstvom oddaje Slovenija ima talent, dobili silovit aplavz in postali znani po vsej Sloveniji.



Ne vem, kaj nam je bilo, da smo pri teh letih nastopile kot ljudske pevke na POP TV. Lahko bi mi kdo dejal, Mara, a se ti je zmešalo! V oddaji Slovenija ima talent vendar nastopajo le mladi talenti z glasom in z vsem, res pa je, da nihče med njimi ne poje slovenske pesmi. Ko sem pela na zlati poroki, mi je vnukinja slavljencev dejala: »Mara, pojdi na POP TV.« Spraševala sem se, kaj bom vendar tam brez harmonike in kitare in po domače, kot me je Bog ustvaril. Igram in pojem Dve leti in pol sva se midva ljubila…, pesem, ki sem jo pela svojemu že trideset let pokojnemu možu.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Mara Vilar pripoveduje o svoji ljubezni do različnih zvrsti glasbe; pove, zakaj je danes potreben pogum; se čudi svoji priljubljenosti; posvari, da prenese posmehovanje na svoj račun, a je dokaj čustvena; pove, zakaj ne trpi tistih, ki kradejo Slovencem.