Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Močna burja na Primorskem, na avtocestah možnost manjših zametov

Deli na:
Močna burja na Primorskem, na avtocestah možnost manjših zametov

Foto: Bobo

Na Primorskem bo danes in v sredo še pihala močna burja, ki bo v sunkih dosegala hitrost vse do 140 kilometrov na uro, opozarja agencija RS za okolje (Arso).

Po poročanju prometnoinformacijskega centra lahko vozniki danes v Vipavski dolini ter med Postojno in Divačo pričakujejo težave v prometu zaradi burje, nanosov snega in zmanjšane vidljivosti.

Po napovedih Arsa se je ponoči burja na Primorskem okrepila in je na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 kilometrov na uro. Še močnejšo burjo lahko pričakujemo čez dan, ko bodo sunki dosegli hitrosti okoli 140 kilometrov na uro.

Močna burja bo tudi na primorski avtocesti med Ravbarkomando in Senožečami, predvsem v območju priključka Postojna in naprej do Razdrtega in razcepa Nanos. Promet so zaradi burje delno omejili že v ponedeljek.


Zaradi sunkov burje bodo morda za ves promet morali zapreti hitro cesto prek Rebrnic oziroma Vipavske doline, kjer je oklic najvišje, četrte stopnje omejitve prometa zaradi burje za vsa vozila, so zapisali na spletni strani Darsa. Voznike pozivajo, da se pred odhodom na pot pozanimajo o razmerah in vozijo še posebej previdno.

Na Darsu so zaradi napovedanih vremenskih razmer oklicali pripravljenost na domu za zaposlene. Po njihovih navedbah je pripravljena tudi mehanizacija, ki je potrebna za primer nastanka odstranitve snežnih zametov s ceste. Ti so pričakovani zaradi napovedanega manjšega vzporednega sneženja, burja pa tudi odnaša sneg iz okolice neposredno na cestišče.

Morje ob slovenski obali bo močno vzvalovano, opozarja Arso. Najvišji valovi lahko presežejo višino treh metrov in pri tem ogrozijo valovom izpostavljene dele obale.

Po napovedih Arsa bo danes sicer pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji padavin ne bo, drugod bo občasno snežilo. Več padavin bo v južni Sloveniji, v četrtek bo burja slabela.