mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Močan veter odkril številne strehe, voda zalivala objekte

Deli na:
Močan veter odkril številne strehe, voda zalivala objekte

Foto: Bobo

Dež in močan vetru, ki sta v nedeljo zvečer dosegla Slovenijo, sta ponekod povzročila precej težav.

Na Obali so narasle vode zalile številne objekte in ceste, močan veter pa je odkrival strehe in podiral drevesa na Notranjskem in Kočevskem. V Loški dolini je odkrilo streho skladišča gotovih izdelkov podjetja Kovinoplastika Lož.

Na Obali se je zjutraj na cesto Belvedere-Strunjan v občini Izola vsul plaz. Še dva zemeljska plazova sta se sprožila na cesto med Lucijo in Kortami v občini Piran. Več plazov se je sprožilo tudi na cesti med Šmarjami in Dragonjo.

Meteorne vode zaradi močnega deževja so ponoči zalivale hiše v Parecagu, Piranu, na Zgornjih Škofijah in v Kortah nad Izolo. Objekte je zalivala tudi reka Dragonja, kažejo podatki na spletnih straneh Centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

Na Notranjskem in Kočevskem pa je številne nevšečnosti povzročal veter. V Logatcu so podrta drevesa zaprla cesto Laze-Logatec. Močan veter je povzročal težave v cestnem prometu tudi na območju Občine Kočevje. Delavci komunalnega in cestnega podjetja so odstranili več podrtih dreves na relaciji Mlaka pri Kočevju-Kočevska Reka in v Kočevski Reki. V Kočevju je veter odkril streho stanovanjske hiše.

Nevšečnosti je veter povzročil tudi v Občini Loška dolina. V podjetju Kovinoplastika Lož je odkrilo streho skladišča gotovih izdelkov. Podatkov o škodi za zdaj še ni. Na Rakeku je voda zalivala klet, v Loški dolini pa je odkrilo streho garaže.

Po napovedih vremenoslovcev bo danes oblačno, popoldne se bo ponekod oblačnost trgala. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo še padavine, ki pa bodo popoldne slabele in marsikje prehodno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1800 metrov nad morjem. Pihal bo zmeren, ponekod tudi močan južni do jugozahodni veter, ki se bo čez dan še nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, ob morju do 16 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno. Padavine se bodo zjutraj krepile in čez dan znova zajele vso Slovenijo, zvečer bodo začele slabeti. V vzhodnih krajih jih bo malo. Meja sneženja bo sprva visoko, proti večeru se bo spustila do nadmorske višine okoli 1100 metrov. Jugozahodni veter bo slabel. Temperature bodo večinoma od 6 do 14 stopinj Celzija.

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo, da bo jugozahodnik v višjih legah presegal hitrost 100 kilometrov na uro, ponekod po nižinah pa 70 kilometrov na uro. Veter bo začel slabeti v noči na torek.