pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mnenje nemških izvedencev naj ne bi bilo bremenilno za Milka Noviča

Deli na:
Mnenje nemških izvedencev naj ne bi bilo bremenilno za Milka Noviča

Foto: Bobo

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se bo danes nadaljevalo sojenje nekdanjemu zaposlenemu Kemijskega inštituta Milku Noviču

Obtožnica ga bremeni umora direktorja inštituta Janka Jamnika 16. decembra 2014. Tokrat naj bi bilo končno več znanega glede balističnega mnenja nemških strokovnjakov, na katerega obramba računa za razbremenitev obdolženca.

Po neuradnih informacijah časnika Večer ugotovitve izvedenca iz Münchna naj ne bi bile obremenilne za Noviča. Na današnjem naroku naj bi sodnica soočila nemškega izvedenca in zdaj že upokojenega uslužbenca Nacionalnega forenzičnega laboratorija Franca Sabljiča, ki je izdelal balistično mnenje v primeru Novič. Prav Sabljičevo izvedeniško mnenje glede najdenih ostankov streljanja pa je obremenjujoče za Noviča.

Pred nedavnim je sicer ustavno sodišče obravnavalo tudi ustavno pritožbo Noviča na podaljšanje pripora. Ustavni sodniki o pritožbi še niso odločili. Junija letos, ko so ustavni sodniki prvič odločali o podobni Novičevi pritožbi, so razveljavili vse dotedanje sklepe o podaljšanju pripora in zadevo vrnili v ponovno odločanje okrožnemu sodišču, ki pa je Noviču ponovno odredilo pripor, temu pa je pritrdilo tudi višje sodišče.

Nekdanji zaposleni na Kemijskem inštitutu Novič je obtožen, da je decembra 2014 z dvema streloma v glavo na parkirišču gostinskega lokala na Viču v Ljubljani umoril direktorja omenjenega inštituta Jamnika. Grozi mu do 30 let zapora.