mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Miro Cerar TV: Ozadje lastniških sprememb na POP TV

Deli na:
Miro Cerar TV: Ozadje lastniških sprememb na POP TV

Foto: Primož Lavre

Nakup PRO Plusa in hrvaške Nova TV bodo pravzaprav plačali kabelski operaterji, ki so pristali na to, da vzamejo »POP paket« v osnovne programske sheme.

Med novinarje in urednike na Kranjčevi 26 v Ljubljani se je naselila negotovost. Odgovori na vprašanje, kako bo sprememba lastništva PRO Plusa, ki v Sloveniji ponuja največja komercialna programa (POP TV in Kanal A), vplivala na uredniško politiko, so zelo različni: od tega, da se ne bo nič spremenilo, do delnega zasuka v desno. Resnica bo slejkoprej nekje vmes.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o znaku, da investicija v PRO Plus za Američane vendarle ni ena od mnogih; Zakaj so na POP TV in Kanalu A nervozni; o ameriških lastnikih, med katerimi so »trdi republikanci«, ki odkrito simpatizirajo z administracijo Donalda Trumpa; o srečanju nekdanjega šefa Cie Davida Petraeusa s predstavniki slovenske vlade; bo zaradi novih lastnikov potrebna sprememba zakona, ki telekomunikacijskim operaterjem preprečuje lastništvo televizijske postaje; kako bo prodaja PRO Plus podražila televizijske programe; kaj lahko po zgledu iz Srbije pričakujemo v Sloveniji; zakaj gre pričakovati vsebinske spremembe pri poročanju o zunanji politiki.