GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrica v zasedi

Deli na:

Lahko se sprašujemo, koliko je res, da izbira Darje Radić za ministrico za gospodarstvo pomeni le nadaljevanje dosedanjega dela, zagotovo pa bo držalo, da smo dobili še eno ministrico, ki je, še preden je prevzela pomembno funkcijo ter skupaj z njo tako odgovorno ministrstvo, zaznamovana z eno izmed pomembnih afer.

Lahko se sprašujemo, koliko je res, da izbira Darje Radić za ministrico za gospodarstvo pomeni le nadaljevanje dosedanjega dela, zagotovo pa bo držalo, da smo dobili še eno ministrico, ki je, še preden je prevzela pomembno funkcijo ter skupaj z njo tako odgovorno ministrstvo, zaznamovana z eno izmed pomembnih afer.

 V mislih imamo nenavaden, na srečo spodleteli poskus prodaje zdravilišča Rimske Toplice, ki naj bi ga ministrica Radićeva, takrat še podsekretarka ministrstva za gospodarstvo, ocenila le na en evro. Na tako v nebo vpijočo cenitev je nedavno opozoril poslanec SDS Miro Petek, ki je ime ministrice, pripadajoče kvoti Zares, odkril v obsežnem gradivu. Zaradi Radićeve je takrat celo odstopila tedanja ministrica za gospodarstvo dr. Tea Petrin, saj je nasprotovala njenemu imenovanju v programski svet zdravilišča Rimske Toplice. A takrat je posegla močnejša roka tedanjega predsednika vlade Toneta Ropa, ki je raje žrtvoval ministrico, kot da bi podprl njeno zahtevo.
Danes, od takrat  je minilo že sedem laških let, so povsem jasna vsa takratna preigravanja. Kot je razvidno iz gradiva, je sedanja ministrica Radićeva skupaj z Zdenko Kovač, nekdanjo direktorico Pospeševalnega centra za malo gospodarstvo in danes tudi pripadnico stranke Zares, postala članica programskega sveta in skupaj z drugimi člani ves čas bedela nad določili predpogodbe kot tudi glavne pogodbe glede revitalizacije zdravilišča Rimske Toplice. Prava oseba na pravem mestu, njena glavna naloga pa je bila predvsem ta, da celotni kompleks preide prek družbe Medicinsko rehabilitacijski center v roke danes vsem znanega Barsosa, ki je bil v lasti pokojnega Saša Baričeviča. Ko je spodletel poskus prve cenitve za en evro, je sledil nov, za 750.000 evrov, čeprav se je po prepričanju poslanca Petka že takrat prav dobro vedelo, da je dejanska vrednost zdravilišča kar nekaj milijonov evrov.
Tako načrtovani scenarij, da bi več milijonov vredni kompleks prešel v zasebne roke, je, kot že rečeno,  spodletel in tako danes nad Rimskimi Toplicami bedijo podjetja v večinski državni lasti. A je le še vprašanje, koliko časa, saj ministrica Radićeva zagotovo ni prevzela nove funkcije samo zato, ker naj bi bila tako sposobna, temveč predvsem zato, ker je tako predano prodana.