mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrica Andreja Katič (SD) namesto v Dražgoše na »trubače«

Deli na:
Ministrica Andreja Katič (SD) namesto v Dražgoše na »trubače«

Foto: Bobo

Ministrica Andreja Katič naj bi pravoslavni božič preživela v tujini na srbsko govorečem območju. Kot običajno naj bi ji družbo delal velenjski župan Bojan Kontič.

»Za pravoslavni božič, ki je bil 7. januarja, sta bila na trubačih v Srbiji ministrica za obrambo Andreja Katič in župan Velenja Bojan Kontič.« To trdi naš neuradni, a zanesljivi vir.

Marsikdo se je v nedeljo, 8. januarja, začudil, da ministrice za obrambo Andreje Katič, članice Židanovih Socialnih demokratov (SD), ni bilo na 75. obletnici dražgoške bitke, kjer je sicer redna gostja. Naš vir trdi, da je bila z velenjskim županom Bojanom Kontičem v Srbiji ali Republiki srbski, kjer sta se s »trubači« veselila pravoslavnega božiča.

Z velenjske občine so nam odgovorili, da v tistem času občinska delegacija ni obiskala nobenega prijateljskega ali partnerskega mesta in ni bila na nobeni službeni poti, z ministrstva za obrambo (MORS) pa: »Ministrica Andreja Katič je bila 6. januarja 2017 na dopustu. Ta dan je bila povsem zasebno v tujini in brez varovanja.« Za Dražgoše je bila sicer napovedana, da pride, a na ministrstvu o tem, ali je bila ali ne, ne vedo, ker je njen obisk bolj strankarski, so še povedali. Na SD so dejali, da je ni bilo, vzrok za neudeležbo na partizanski proslavi je bila bolezen.

Ministrica Katičeva je že potovala s predstavniki občine v Srbijo. Leta 2015 je v Valjevo šla na povabilo predstavnikov tamkajšnje lokalne skupnosti, s katerimi je v preteklosti sodelovala kot direktorica velenjske občinske uprave. Tudi takrat je potovala zasebno in brez spremstva. Takrat so srbski mediji poročali, da so se slovenski gostje skrivali pred tamkajšnjimi novinarji, to so v Sloveniji pojasnili s tem, da ministrica pač ni prejela nobene prošnje za izjavo. Valjevo sicer želi graditi medregijski informativni center po zgledu velenjskega, med mestoma poteka izmenjava na področju izobraževanja.