favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milko Novič še kar ostaja v priporu: višje sodišče bo preučilo preiskavo zoper Libanonca Stephena

Deli na:
Milko Novič še kar ostaja v priporu: višje sodišče bo preučilo preiskavo zoper Libanonca Stephena

Foto: Bobo

Višje sodišče v Ljubljani je dopoldne opravilo javno sejo o pritožbi Milka Noviča, obsojenega umora Janka Jamnika, po seji pa je sklenilo, da bo opravilo še obravnavo.

Na njej bodo prebrali tudi zapisnika z dveh zaslišanj iz preiskave suma načrtovanja umora enega od vodilnih uslužbencev Kemijskega inštituta, ki naj bi ga načrtoval Michael Stephan.

Sklep, da bo sodišče opravilo obravnavo, pomeni, da bo pritožbeno sodišče presojalo še nekatere nove dokazne predloge. Za zdaj je znano, da bo prebralo zapisnika z zaslišanj iz preiskave zoper Stephana, več od tega pa ni znanega, saj je javnost iz obravnave trenutno izključena. Gre namreč za zapisnike iz preiskave, ki je v tem trenutku še tajna.


Branje zapisnikov zaslišanj iz preiskave zoper libanonskega kemika Stephana, sicer nekdanjega sodelavca Kemijskega inštituta, je na pritožbeni seji predlagal Novičev odvetnik Jože Hribernik, saj meni, da bi bil lahko Stephan povezan tudi z umorom Jamnika. Opozarja namreč, da je šlo pri načrtovanju umora za srhljivo podobno, praktično enako izvedbo, kot se je zgodila pri Jamniku. Opozoril je tudi, da je bil Stephan eden izmed osumljenih.

Hribernik je tudi predlagal, da sodišče zasliši Jožeta Kobeta s Kemijskega inštituta, ki so ga v preiskavi načrtovanja umora zaslišali v ponedeljek, očeta umorjenega direktorja inštituta Antona Jamnika, ter nekdanjega direktorja inštituta Stanislava Pejovnika. Tožilstvo zaslišanju vseh treh nasprotuje, saj meni, da ne morejo prinesti nič novega.

Hribernik je danes tudi predlagal, da višje sodišče Noviču odpravi pripor, saj da je v priporu že tretje leto, "kar je nedopustno in v Evropi leta 2017 nima primerjave", vendar o predlogu sodišče še ni odločilo. Tožilstvo odpravi pripora nasprotuje.