favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milan Mandarić: Ko bom zapustil Olimpijo, bom odšel kot zmagovalec

Deli na:
Milan Mandarić: Ko bom zapustil Olimpijo, bom odšel kot zmagovalec

Foto: Primož Lavre

Milan Mandarić je pred leti dejal, da je v Slovenijo prišel, ker se mu je zdela urejena in poštena država.

Čudno se mu zdi, tega v ZDA in Angliji ni bil navajen, da mu očitajo, da želi z Olimpijo zaslužiti, čeprav je nekaj najbolj normalnega, da ob vložku pričakuješ dobiček. Letos se mu načrti s klubom niso izšli, kljub temu bo Olimpija najbrž igrala v evropski ligi. Največje poslovne uspehe je imel s svojimi podjetji v Silicijevi dolini v ZDA, ko je v 70. letih prejšnjega stoletja bil ob pravem času na pravem mestu. Tako je tudi obogatel in vlagal v nogomet. V Angliji ga še danes imajo za nogometnega svetnika, v Sloveniji je doživel hladno prho, a bo vztrajal. Olimpijo namerava zapustiti, ko bo finančno stabilna in organizacijsko urejena. »Ko bom odšel iz Olimpije, bom odšel kot zmagovalec,« pravi.

Lani ste dejali, da boste Olimpiji povrnili stari sijaj in poskrbeli, da bodo Ljubljančani spet ponosni na svoj klub. Olimpija je nato postala po dolgih letih državni prvak, letos pa, vsaj tako kaže, se boste borili za drugo mesto. Pričakovanja so bila večja, najbrž ste razočarani. Kje se je zalomilo? Pomladanski del prvenstva je bil za Olimpijo katastrofa.



Kot sem napisal v nedavnem pismu navijačem Olimpije, je nesporno dejstvo, da letos nismo dosegli načrtovanih rezultatov. Veliko smo naredili, nekaterih stvari na ne najboljši način, ampak tako je vedno v športu in poslih – ne gre vedno vse po željah in načrtih. Zdaj moramo končati sezono tako, kot jo najbolje lahko: pred nami je finale pokala Slovenije z Domžalami, učvrstiti se moramo na drugem mestu, da bomo lahko tekmovali v evropski ligi. Ne smemo pozabiti, da je Olimpija po dolgih letih spet prišla na vrh slovenskega nogometa in da smo še vedno tam. Res je, moramo biti kritični in pogledati, kje smo delali napake, toda v tem času smo vendarle naredili veliko, glede na to, kje je Olimpija bila.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 kapitalist Mandarić obuja spomine na svoj odnos s komunistično oblastjo; pove, zakaj se je razšel z odvetnikom Francijem Matvozom; se obregne ob slovensko obsedenost s papirji; sprašuje, zakaj bi bil greh, ker hoče z Olimpijo zaslužiti; poudari, da mora biti Slovenija bolj vpeta v tuja gospodarstva, če želi biti gospodarsko močnejša.