ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Miha Kordiš, mali Che Guevara ZL, z vilami in linčem grozi premierju Cerarju

Deli na:
Miha Kordiš, mali Che Guevara ZL, z vilami in linčem grozi premierju Cerarju

Foto: Bobo

"Miro kar naj pošlje policijo razbijat stavko, če upa. V tem slučaju ga ne bodo odnesle predčasne volitve, ampak ljudski tribunal in linč," je poslanec Združene levice Miha Kordiš na Facebooku zagrozil predsedniku vlade Miru Cerarju. "Ljudje bi ga pregnali z vilami ter postavili pred tribunal," je kasneje dopolnil svoje grožnje zaradi Cerarjevega odziva na dogajanje v Luki Koper.

Foto: Bobo

"Naš vrli predsednik vlade očitno premore korajžo samo, ko lahko obrca šibke, delavce, reveže in begunce. Ko pa pritiski finančnih špekulantov, Berlina in Washingtona dejansko terjajo hrbtenico, pa sledi ‘‘da gospodar, se strinjam gospodar, seveda gospodar!" je najprej pisal Kordiš, kasneje pa je dodal še grožnjo z linčem in vilami.  

V svojem skrajnem stališču Kordiš niti ni bil osamljen. " Vsaka revolucija v zgodovini človeštva, ki je prinesla kakršne koli pozitivne spremembe za malegačloveka, je bila krvava! Na žalost..." je na Kordiševem Facebooku menil uporabnik Non Omnis Moriar.

Ko je poslanec SD Jan Škoberne izpostavil grožnjo z linčem, se je Kordiš še bolj razburil: "Vsi smo se razjezili ob Cerarjevem preziru do delavcev, zato nam je nemara pomembnejši del kar ušel. Predsednik vlade od uprave terja pacifikacijo zaposlenih in ji žuga s sankcijami, če tega ne stori. A edina možnost uprave so policijski robocopi, solzilec in vodni topovi. Miro to ve, si pa ne bi mazal rok - ljudje bi ga pregnali z vilami ter postavili pred tribunal," je dodal na Facebooku.

Drugi odzivi na Kordiševo hujskanje so bili kritični do poslanca ZL. "Kordiš ustvarja/vzdržuje klimo, v kateri so izvensodni uboji sprejemljivi," je bil ogorčen Žiga Turk.

"Ne Kordis, celotno levo krilo, ki se razteza od Združene Levice do sredine Socialne Demokracije so potencialni morilski psihopati," je na Twitteru  menil Tomaž Štih Libertarec, ki je bil kritičen tudi do Škoberneta in njegovih strankarskih kolegov: "Vedeli smo da bo prišel trenutek ko bo Jan Škoberne hujskal tanke na upornike iz Luke Kronstadt in mu bo Miha Kordiš obljubil da bo krvavo

"Ali je Kordiša že zaslišala policija in mu premetala stanovanje zaradi utemeljenega suma, da skriva orožje?" pa je vprašal Vinko Vasle.