atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Metka Zevnik: Nova stranka Aleša Primca ne bo zastopala elit

Deli na:
Metka Zevnik: Nova stranka Aleša Primca ne bo zastopala elit

Foto: Primož Lavre

Izpade poslanca Kordiša sem občutila kot rafale s strupenimi plini, pravi Metka Zevnik, sopobudnica za ustanovitev stranke Glas za otroke in družine.

Prihodnji mesec bodo v Škofji Loki ustanovili stranko Glas za otroke in družine, ki jo bo vodil Aleš Primc. Metka Zevnik je predlagana za njeno podpredsednico. Stranka bo tudi glas kristjanov, ki so v Sloveniji še vedno deležni sovražnih izpadov. Pogovarjali smo se o programu nove stranke, kaj bo stranka storila za družine, če se bo uvrstila v parlament, kdo bodo njeni politični zavezniki. Podrobno je govorila tudi o nedavnem incidentu v državnem zboru, ko je med predstavitvijo predloga zakonske novele o družinskem zakoniku na seji matičnega odbora njihove predstavnike grobo napadel in žalil poslanec Združene levice Miha Kordiš.

Kako napreduje ustanavljanje stranke Glas za otroke in družine, katere ustanovni kongres naj bi bil prihodnji mesec v Škofji Loki? Koliko overovljenih ustanovnih izjav ste že zbrali?



Trenutek, ko bo Glas za otroke in družine postal del slovenskega političnega prostora, je tu. K meni osebno pristopa veliko ljudi, ki mi izražajo podporo v zavzemanju za naše otroke in vnuke, družine in stare starše. Predpisanih ustanovnih izjav bo zagotovo dovolj. Vendar vabim, da se nam z ustanovno izjavo pridružite vsi, ki bi želeli priti na ustanovni kongres. Prepričana sem, da bo to za Slovenijo velik in prelomen dogodek.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Zevnikova potoži nad preganjanjem kristjanov v svobodni in demokratični Sloveniji; opozori, ustava nikjer ne omenja izraza »splav«; podrobneje spregovori o programu stranke; izpostavi podporo pobudam njihovega gibanja; se obregne od DeSUS.