stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mesec dni po smrtonosni prometni nesreči so policisti ovadili voznico

Deli na:
Mesec dni po smrtonosni prometni nesreči so policisti ovadili voznico

Foto: Bobo

Žensko, ki je 10. avgusta povzročila prometno nesrečo na Ptujski cesti v Mariboru, bodo policisti kazensko ovadili. Medtem je namreč zaradi zapletov med zdravljenjem zaradi poškodb, ki jih je utrpel med nesrečo, umrl eden od udeležencev.

Prometna nesreča se je zgodila 10. avgusta popoldne. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je 62-letna ženska iz okolice Maribora vozila osebni avtomobil po levem prometnem pasu po Ptujski cesti v smeri centra mesta. Ko je pripeljala v bližino križišča z Janševo ulico, je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je pred njo zaradi rdeče luči na semaforju ustavljala 45-letna voznica.

V prometni nesreči so se lažje poškodovali 45-letna voznica osebnega avtomobila, njena 68-letna sopotnica in 88-letni sopotnik v vozilu povzročiteljice prometne nesreče. Prepeljali so jih v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je slednji ostal na zdravljenju.

Pet dni po nesreči je 88-letnik zaradi zapletov, ki so nastali med zdravljenjem, umrl. Policisti so UKC Maribor zaprosili za dodatno mnenje patologa, ali je navedeni umrl zaradi prometne nesreče ali ne. Iz odgovora izhaja, da so lažje poškodbe, ki jih je utrpel v prometni nesreči, v posredni povezavi s smrtjo, zaradi česar so policisti to prometno nesrečo sedaj spremenili v prometno nesrečo IV. kategorije in se odločili, da bodo povzročiteljico prometne nesreče kazensko ovadili. Ta v prometni nesreči ni bila poškodovana.

Na območju Policijske uprave Maribor se je letos zgodilo 15 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 17 ljudi. V primerljivem obdobju lani se je zgodilo 14 nesreč, v njih pa je umrlo 15 ljudi.