Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matoz bo tožil

Deli na:

Odvetnik Franci Matoz napoveduje tožbe zoper medije, ki so v primeru domnevnega incesta na Ptujskem razkrili podatke o družini, tožbo pa napoveduje tudi državi. Matoz je namreč prevzel zastopanje 15-letnega dekleta, ki naj bi bila noseča s svojim očetom.

Odvetnik Franci Matoz napoveduje tožbe zoper medije, ki so v primeru domnevnega incesta na Ptujskem razkrili podatke o družini, tožbo pa napoveduje tudi državi. Matoz je namreč prevzel zastopanje 15-letnega dekleta, ki naj bi bila noseča s svojim očetom.

Odvetnik je za STA pojasnil, da "v prvi vrsti želi, da mediji prenehajo poročati o tem postopku tako, da bi se lahko identificiralo vpletene". Ker so nekateri mediji že objavili podatke o osebah, vpletenih v primer, je po mnenju Matoza edini način, da se to doseže, ta, da mediji o primeru ne poročajo več. "Dokler ne bodo stekli sodni postopki, naj bo javnosti dosegljivo le, kar je dosegljivo," pravi Matoz.

"Želim, da mediji prenehajo s takim poročanjem, da mi ne bo treba vlagati tožb in začasnih odredb zoper vse, ki so o tem poročali tako, da bi bilo iz njihovega pisanja mogoče ugotoviti, za koga gre," pravi Matoz. Ta upa, da se s takim poročanjem ne bo nadaljevalo, vložiti pa namerava tožbe za "najbolj sporna" poročanja. Kot pravi, za zdaj zbira in pregleduje že objavljene prispevke.

Odvetnik se je odločil tudi za tožbo zoper državo. "Mediji so pač poročali, kar je do njih prišlo," je poudaril. S tem je bila kršena tajnost postopka, saj takšni podatki, ki so za žrtve zares občutljivi, po njegovem mnenju ne bi smeli prihajali do medijev.

Te podatke so po prepričanju Matoza medijem lahko posredovali le s policije, sodišča, tožilstva ali centra za socialno delo, saj so bili ti organi seznanjeni s primerom. "Ne bom se ukvarjal, kdo je to storil, zato bom vložil odškodninsko tožbo zoper državo," še pojasnjuje Matoz. Ob tem poudarja, da želi v prvi vrsti poskrbeti, da se o tem primeru ne bi več poročalo.