Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matjaž Nemec naj bi postal novi podpredsednik DZ

Deli na:
Matjaž Nemec naj bi postal novi podpredsednik DZ

Foto: Bobo

SD bo za novega podpredsednika DZ predlagala poslanca Matjaža Nemca, je po vrhu koalicije, ki se s predlogom strinja, povedal vodja poslancev SD Matjaž Han. Kot pravi, bodo to storili tudi na prošnjo predsednika DZ Milana Brgleza, saj bi z vztrajanjem, da podpredsednika po odstopu Bojane Muršič ne predlagajo, povzročili težave pri vodenju DZ.

"To odgovornost čutimo za bolj pomembno kot politično odločitev stranke ali posameznika," je v izjavi novinarjem po vrhu koalicije pojasnil Han. Po tistem, ko je Muršičeva zaradi zavajanja pri porabi občinskih sredstev odstopila s podpredsedniške funkcije DZ, je sicer Han ocenil, da si je SD tega "jokerja" zapravila.

A se je poslanska skupina v sredo soglasno strinjala, da bo na to mesto predlagala Nemca, danes so predlog predstavili vrhu koalicije. Uradno bodo kandidaturo Nemca tudi v skladu z dogovorom z Brglezom vložili čim prej, da bo lahko DZ delal nemoteno, je pojasnil Han.

Poslanka SD Bojana Muršič je zaradi spornega nakupa flis jopic z denarjem Občine Ruše v ponedeljek odstopila z mesta podpredsednice DZ in občinske svetnice Občine Ruše. Poslanski mandat pa želi končati, je zapisala v javnem pismu.