benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Slovenija

Matej Lahovnik: NSI in SLS skupaj bi lahko dosegli do deset odstotkov

Deli na:
Matej Lahovnik: NSI in SLS skupaj bi lahko dosegli do deset odstotkov

Foto: Arhiv Reporterja

Povezovanje manjših desnosredinskih strank v predvolilno koalicijo se mi zdi logično, ker dvomim, da bi lahko vse prišle v parlament, če bodo kandidirale samostojno.

SDS, ki bo slej ko prej dobila daleč največ glasov na desni sredini, je po mojem prostora v parlamentu še največ za dve desnosredinski stranki.

V tem smislu bi se mi zdel logičen predvsem skupen nastop NSI in SLS, podobno kot so storili na evropskih volitvah. Skupaj bi lahko segli do deset odstotkov glasov, več po mojem ni verjetno. Izkušnje namreč kažejo, da se glasovi na levi in desni tik pred volitvami zgostijo pri največjima strankama, ker je volivce strah, da ne bi šel njihov glas v prazno in ker želijo s tem prispevati odločilen glas za mandatarja.

SLS bo samostojno težko prišla v parlament. Med NSI in SLS obstaja pomembna vsebinska razlika v odnosu do vloge države v gospodarstvu oziroma do privatizacije, vendar je bistvo politike iskanje pametnega kompromisa. Ali se projekt imenuje tretja ali kakšna druga pot, niti ni pomembno, ker gre predvsem za vprašanje političnega marketinga.

Tretja stranka, ki bi lahko prišla v parlament na tem dem delu političnega spektra, je Primčeva, za druge stranke bo po mojem zmanjkalo glasov, zato se morajo povezati z eno izmed prej omenjenih opcij.