Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marko Soršak Soki: Verjel sem v svoje sanje, še zmeraj verjamem

Deli na:
Marko Soršak Soki: Verjel sem v svoje sanje, še zmeraj verjamem

Foto: Primož Lavre

Bobnar Marko Soršak Soki se je ob dvajsetletnici bobnarske kariere odločil, da z dobrodelnim projektom 20 za 20 slovenske šole obdari z novimi inštrumenti.

Ceprav je bil sprva njegov cilj obdariti 20 šol, je to številko že zdavnaj presegel. Projekt postaja tudi v logističnem smislu vse bolj zahteven, a Marko kljub temu še vedno trdno verjame vanj, vedno znova ga navdušijo rezultati na terenu, tudi ustanavljanje novih osnovnošolskih glasbenih skupin.

Videti je, da je projekt 20 za 20 čedalje bolj uspešen. Koliko šol ste že obdarili?



Glede na to, da sem bil v teh dneh že na 35. osnovni šoli v dveh letih, imam vsekakor občutek, da projekt zares živi. Tako bo tudi naslednje leto. Kar se tiče uspešnosti, pa ne vem, kako bi to razumel. Ključno vprašanje je seveda, za koga je ta projekt uspešen, a se glede tega niti ne želim opredeljevati. Moje poslanstvo je, da otroci dobijo glasbila. To pa za sabo potegne zelo veliko stvari in ljudi. To je tista širina, če hocete, uspešnost, ki jo ta projekt ima. V njem se lahko vsak identi?cira na nekem svojem področju. Otroci prihajajo z vseh vetrov, iz različnih krajev, življenjskih okolišcin, boljše in slabše preskrbljenih družin, z razlicno vzgojo. Tu smo vsi. Pri otrocih ne moremo delati izjem. Zato tudi jaz ne delam prav nobenih izjem v intervjujih in medijih. Meni gre za to, da pride ideja o mojem projektu do ljudi in da jih čim vec pristopi in pomaga.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Soršak podrobneje predstavi svoj projekt; pove, kakšen je odziv otrok in učiteljev ter kakšni so rezultati po dveh letih; kakšno zadovoljstvo mu prinaša 20 za 20; kako se lahko z malimi vložki delajo velike zgodbe.