zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjan Podobnik (še) ostaja v SLS

Deli na:
Marjan Podobnik (še) ostaja v SLS

Foto: Bobo

Razsodišče SLS včeraj še ni odločilo o izključitvi Marjana Podobnika iz stranke. Kot je po seji povedal njegov predsednik Miran Gorinšek, so sejo prekinili, dokler statutarnopravna komisija SLS "ne poda razlage, kako pravilno oblikovati sklep". Slednje naj bi se predvidoma zgodilo v ponedeljek, ko naj bi tudi nadaljevali sejo.

Po besedah predsednika razsodišča SLS Gorinška so opravili široko razpravo o odločitvi občinskega odbora SLS Velike Lašče, da se Podobnika ne izključi iz stranke. "V želji, da ne prehitevamo stvari in da nekomu ne naredimo krivice, smo se odločili, da sejo prekinemo, dokler nam statutarnopravna komisija ne poda razlage, kako pravilno oblikovati sklep. To se bo zgodilo predvidoma v ponedeljek zjutraj, ko bo razsodišče tudi nadaljevalo sejo in sprejelo odločitev," je povedal. Za kakšen sklep gre, pa ni povedal.

Občinski odbor SLS Velike Lašče je namreč v začetku avgusta zavrnil predlog za izključitev nekdanjega predsednika SLS Marjana Podobnika iz stranke, ki jo je predlagal izvršilni odbor SLS. Slednji se je zato pritožil na razsodišče SLS, katerega odločitev naj bi bila dokončna.

Seje razsodišča sta se sicer udeležila tako Podobnik kot predsednik SLS Marko Zidanšek. Slednji je namreč prepričan, da je Podobnik kršil statut in kodeks etičnega ravnanja SLS z dajanjem neresničnih izjav v javnosti. Prav tako je nedavno spomnil na fizični incident na kongresu Nove generacije SLS.