Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborski vstajnik Aljoša Dragaš z gladovno stavko nad Večer

Deli na:
Mariborski vstajnik Aljoša Dragaš z gladovno stavko nad Večer

Foto: FB

Nekdanji mariborski vstajnik Aljoša Dragaš je za prihodnji teden napovedal gladovno stavko pred poslopjem časopisne hiše Večer, na kateri bo objavil podatke o sodelovanju nekaterih novinarjev pri rušenju takratnega župana Franca Kanglerja. Eden izmed njih, urednik deska Aljoša Peršak, partner odgovorne urednice Katje Šeruga, naj bi v policiste celo metal granitne kocke.

»Ne se nervirat ljudje. Čez približno teden dni začnem z gladovno stavko na Trgu Leona Štuklja. Takrat objavim vsa imena, da se enkrat končno razčisti, kdo vse je organiziral vstaje, kako so se začele. Če bi bil Aljoša Peršak, bi me moralo vsaj malo skrbeti. In njegove (medijske) pajdaše tudi. Ne vem, no… ko sem bil sam novinar, ni bil običaj, da greš dopoldan k županu na tiskovno konferenco, ob mraku pa prideš v kapuclu, zamaskiran in z granitno kocko v roki. Selan, Peršak, Bezjakova… vas je kaj strah???? O moralo bi vas bit, mater,« je Aljoša Dragaš zapisal na facebooku.

Aljoša Dragaš je bivši novinar RTV Slovenija, ki je sodeloval v tako imenovanih ljudskih vstajah proti županu Kanglerju. Pozneje, ko je sprevidel, da se v ozadju protestov skrivajo kadri iz LDS in Zares, se je javno opravičil Kanglerju zaradi zavedenosti. Odtlej protestira proti sedanjemu vodstvu občine. Kangler je njegov zapis komentiral: »Če se izkaže, da je novinar Večera metal granitne kocke proti slovenskim policistom, potem pričakujem najmanj sodni postopek