gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborski svetniki SDS s podporo proračunu do novih delovnih mest

Deli na:
Mariborski svetniki SDS s podporo proračunu do novih delovnih mest

Renato Škerbinec in Tomaž Kancler - Foto: Primož Lavre

Zdaj je vse jasno: javno podjetje Marprom, ki je v lasti mestne občine Maribor, je za referenta za splošne zadeve izbralo mestnega svetnika iz vrst SDS Renata Škerbinca.

Na razpis za prosto delovno mesto se je sicer prijavilo 343 kandidatov, toda komisija je kot najprimernejšega za ta položaj ocenilo prav Škerbinca.

V prejšnji številki Reporterja smo pisali, da so mariborski mestni svetniki SDS županu Andreju Fištravcu zagotovili svojo podporo dveletnemu proračunu, kar je povzročilo ogorčenje zlasti opozicijskih svetnikov iz liste Stojana Auerja in Franca Kanglerja. Ob tem so se pojavile tudi informacije, da naj bi župan nekatere svetnike nagradil z delovnimi mesti.

To je vznemirilo tudi nekatere naše bralce, ki so nas obtoževali, da pišemo lažne novice in podobno, zato smo že objavili izpisek glasovanja o proračunu, iz katerega je razvidno, da so bili med 22 mestnimi svetniki, ki so podprli proračun, tudi štirje navzoči iz vrst SDS. Zdaj se je izkazalo še, da je vsaj eden od mestnih svetnikov SDS dobil službo v eni od družbi v lasti mestne občine Maribor.

»V preteklosti je bilo na mestnem svetu s strani nekaterih svetniških skupin veliko govora o netransparentnem delovanju pri upravljanju žičnic in smučišč na Pohorju. Delovno mesto, ki ga bo zasedel omenjeni kandidat, mu bo omogočilo, da aktivno pomaga pri opravljanju vsakodnevnih nalog in zadolžitev na tem področju in z dobrim delom tudi seznani svoje kolege v mestnem svetu,« je za portal Lokalec.si zaposlitev Škerbinca komentiral direktor Marproma Bernard Majhenič.