Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborski podžupan obsoja Thompsona, slavi pa Severno Korejo

Deli na:
Mariborski podžupan obsoja Thompsona, slavi pa Severno Korejo

Foto: FB

Mariborski podžupan Saša Pelko, desna roka župana Andreja Fištravca, se je leta 2015 fotografiral pod kipoma severnokorejskih diktatorjev v Pjongjangu in se navduševal nad tem, da sta velika 22 metrov.

Mariborski podžupan Saša Pelko je na svojem FB-profilu napisal dolg tekst o tem, zakaj Thompson nima kaj iskati v Sloveniji ter zakaj Ceca in Bora Đorđević nista toliko sporna. Sporen se mu zdi Thompsonov ustaški pozdrav »Za dom spremni« na začetku njegove pesmi Bojan Čavoglave, zaradi katerega je po lanskem koncertu ob dnevu domovinske zahvalnosti 5. avgusta v Kninu prejel kazensko prijavo.

»Slovenija fašizma in ustaštva na svojem ozemlju ne sme dovoliti nikoli in nikdar in niti za kanček,« piše Pelko in svoje nasprotnike pošilja na ogled filma o Jasenovcu, kjer so ustaši v času NDH zverinsko pobijali ljudi.

Po drugi strani za Ceco piše, da zgolj zaradi tega, ker je vdova srbskega vojnega zločinca Arkana, ni sporna. No, Pelko je očitno prezrl, da se je Ceca fotografirala z uniformo in orožjem v roki v porušenem Vukovarju, ko so ga srbske vojske zasedle novembra 1991.

Matere Srebrenice pozivajo, naj ne vabimo Cece na koncerte, na katerih si polni žepe. Podobno se mu ne zdi sporen niti Bora Đorđević (Riblja čorba), čeprav je med zadnjo balkansko vojno (srbsko agresijo na Hrvaško in BIH) prepeval pesem E moj druže zagrebački o tem, kako srbski vojni dobičkarji kradejo po Hrvaški. Toda spet je pozabil, da je Đorđević zaprisegel kot četniški vojvoda in se sredi Banjaluke fotografiral s kokardo na kapi.

A Saša Pelko je pozabil omeniti še bolj spornega srbskega pevca, Bajo Malega Kninđo, ki večkrat nastopa v Ljubljani, leta 2013 je med nastopom prepeval četniške pesmi o vojvodi, ki naj se vrne na Dinaro, kjer se je nekoč vojskoval, občinstvo pa mu je ob tem aplavdiralo s srbskimi zastavami.

Baja Kninđa je z Đorđevićem posnel video, v katerem prepevata Ujko, ubit ću te ja! (ustaš oz. Hrvat, ubil te bom) in Mujo, ubit ću te ja! (Musliman, ubil te bom) ter Stiže vojvoda (prihaja četniški vojvoda)! Četniška ikonografija in pozivi h klanju drugih narodov ga očitno ne motijo. Mogoče bi bilo Pelka treba poslati na ogled dokumentarca o Vukovarju in Srebrenici.

Toda ključni problem Saša Pelka je v tem, da vpije, da Slovenija fašizma na svojem ozemlju ne sme dovoliti (v tem soglašam z njim), a se fotografira pod kipoma Kim Il Sunga in Kim Džong Ila v Severni Koreji ter nato fotografijo objavi na svojem facebooku. Gre za krutna diktatorja, ki sta v svoji okrutnosti presegla vse evropske fašiste in komuniste, enako velja za sedanjega vladarja, njunega vnuka oziroma sina Kim Džong Una.

V Severni Koreji je bil 9. oktobra 2015, konec meseca pa sta ga v Mariboru obiskala sekretarja severnokorejskega veleposlaništva na Dunaju Čol Džin in Pak Ju Čol. Fotografijo je na svoji spletni strani objavil fotograf Marko Pigac. Torej je Pelko navaden dvoličnež. Na svetovnem spletu je veliko filmov in poročil o zločinih v Severni Koreji, zato ne bi bilo slabo, če bi se s tem seznanil.