boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborska psica zabeležila že peti ugriz - tokrat jo je skupil policist

Deli na:
Mariborska psica zabeležila že peti ugriz - tokrat jo je skupil policist

Foto: Arhiv Reporterja (slika je simbolična)

Na mariborski policijski postaji II je v torek zvečer prišlo do incidenta, v katerem je pet let stara psica pasme staffordshirski bulterier v golen leve noge ugriznila ter lažje poškodovala 39-letnega policista. Lastnici psice, ki se je po dogodku vedla nedostojno in je zapustila policijsko postajo pred koncem postopka, bodo spisali denarno kazen.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je 51-letna Mariborčanka na policijo v družbi psice prišla zvečer. Ko je v predprostoru govorila z dežurnim policistom, je z dvorišča vstopil nič hudega sluteč 39-letni policist, v trenutku, ko je šel mimo lastnice psice, pa se je ta zapodila vanj in ga ugriznila.

Po ugrizu se je lastnica psa pričela nedostojno vesti do navzočih policistov, njihovih ukazov, da naj psu nadene nagobčnik, pa ni upoštevala. Prav tako policistom ni želela izročiti na vpogled svojega osebnega dokumenta, niti jim ni želela nuditi svojih osebnih podatkov, pač pa je kljub ukazu, naj počaka na kraju do zaključka postopka, s kraja odšla.

Psica je v ustreznih evidencah že evidentirana kot nevaren pes, saj ima evidentirane že štiri ugrize, trikrat človeka in enkrat drugega psa, zaradi česar bi morala imeti lastnica psico na javnem kraju na povodcu, ta pa bi morala obvezno uporabljati nagobčnik.

Zaradi omenjenih kršitev ji bodo policisti, ki lastnico psa poznajo, vročili plačilni nalog, v hitrem postopku pa ji bodo izdali tudi odločbo o prekršku zaradi kršitve zakona o zaščiti živali. O že petem ugrizu bodo obvestili tudi upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.