Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborska občina bo koncesijo za zavetišče podelila brez razpisa

Deli na:

Mariborski mestni svetniki so na včerajšnji seji izglasovali spremembo odloka, po katerem bo lahko mestna občina koncesijo za upravljanje zavetišča za živali odslej podelila brez javnega razpisa. Opozicijski del mestnega sveta je sicer zahteval umik predloga z dnevnega reda, vendar koalicija župana Franca Kanglerja tej zahtevi ni ugodila.

Upravno sodišče v Celju je nedavno razveljavilo drugostopenjsko odločitev župana Kanglerja, ki ni ugodil pritožbi enega od prijavljenih na razpis za koncesionarja - celjskega zavoda Mačja hiša, ki je tudi sprožil spor na sodišču. Ta je namreč na razpisu ponudil najugodnejše pogoje, kljub temu pa je komisija med tremi ponudniki izbrala javno podjetje Snaga, ki z zavetiščem upravlja od 15. februarja letos.

Predstavnica Snage Irena Bartok, ki je mestnemu svetu predstavila poročilo o delovanju zavetišča v prvih dveh mesecih, je sicer zatrdila, da Snaga svoje delo opravlja povsem zakonito in na podlagi podeljene koncesijske pogodbe, ob tem pa so marca pridobili tudi odločbo Veterinarske uprave RS (Vurs). V teh dneh bodo prejeli še odločbo za opravljanje veterinarskih storitev, ki jih doslej za njih opravljala veterinarska bolnišnica Maribor.

Podžupan Milan Mikl, ki je bil tudi na čelu razpisne komisije, je zatrdil, da je Snaga svoje delo v prvih mesecih opravila odlično, kar pa danes mnogi, ki so nasprotovali njenemu prevzemu zavetišča na Teznem, obžalujejo.



Opozicijski svetniki so prepričani, da je sklep upravnega sodišča potrebno spoštovati in najprej dokončati postopke, ki jih narekuje zakon, ne pa da zdaj s spreminjanjem odloka opravljajo "pravno telovadbo". Kot so še prepričani, se jim zaradi morebitnega nespoštovanja sodne odločbe obetajo tudi odškodninske tožbe.

Župan Kangler je spomnil, da je v času največje finančne stiske zavetišča edino Snaga donirala 4000 evrov, s čimer so poravnali stroške za plin in tako živali rešili pred mrazom. Dotaknil se je dopisa Vursa, ki mu je odsvetoval podelitev koncesije Mačji hiši, na podlagi katerega se je tudi odločil za to, da jo podeli Snagi.

"Ne bojim se nobene odškodninske tožbe, ker smo doslej še vse dobili. Upravno sodišče mi je naložilo, da v 30 dneh ponovno presodim, ne pa da Mačji hiši podelim koncesijo. Pri tem pa bom upošteval tudi dopis Vursa, ker če je vsaj pol od tistega, kar so zapisali, res, potem druge izbire niti nimam. Ali njihove navedbe držijo, pa naj Mačja hiša reši z Vursom," je dejal Kangler. Pri tem je spomnil na to, da prejšnji upravljavec ni zmogel plačevati stroškov upravljanja, zato tudi ne ve, kako bi to lahko uspelo Mačji hiši.