Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mariborčan je zabodel znanko, ker mu ni pomagala v pretepu

Deli na:
Mariborčan je zabodel znanko, ker mu ni pomagala v pretepu

Foto: arhiv Reporterja

Mariborski policisti so v petek zaradi suma kaznivih dejanj poskusa umora in ropa k dežurnemu preiskovalnemu sodniku privedli 29-letnega Mariborčana.

Preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča je zoper osumljenca odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Mariborski policisti so v sredo popoldne obravnavali obračun z nožem, v katerem je 29-letnik lažje poškodoval 26-letno dekle. Osumljenec se je okoli 16. ure na dvorišču stanovanjske hiše v Mariboru sprl s tremi znanci, enega od njiju pa je napadel s stolom. Ta se je pred njim ubranil z lesenim ročajem motike, s katerim je osumljenca udaril po glavi in ga podrl na tla.

Ko so pobegnili, je osumljenec zaradi maščevanja, da mu ni pomagala, stekel po nož in z njim poskušal umoriti svojo znanko. To je podrl na tla in jo ležečo s kuhinjskim nožem dvakrat zabodel v predel prsnega koša.

Nadaljnji napad sta mu preprečili sosedi, ki sta želeli pomagati žrtvi. Osumljenec je žrtev takrat spustil in stekel za njima. V bližnji gozd je pobegnil tudi on in med begom naletel na 13-letnega kolesarja. Od njega je zahteval, da mu izroči mobilni telefon in kolo. Ker je bil osumljenec okrvavljen, v rokah pa je še vedno imel nož, je kolesar spustil kolo in pobegnil.

Policisti so ga nekaj minut pozneje našli v gozdu ter pridržali. Zabodeno žensko so prepeljali v mariborsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana.

Oba, osumljenec in 26-letnica, sta odvisnika od prepovedanih drog. Pred dogodkom je osumljenec v zameno za prepovedano drogo prodal kolo.