stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mama in očim ubite in trpinčene deklice v priporu

Deli na:
Mama in očim ubite in trpinčene deklice v priporu

Foto: Arhiv Reporterja

Dežurna preiskovalna sodnica kranjskega okrožnega sodišča je po današnjem večurnem zaslišanju tako za mamo dveletne deklice z Jesenic kot za njenega partnerja odredila pripor. Osumljena sta hudega zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokom ter povzročitve posebno hudih poškodb, ki so vodile do smrti deklice, za katero bi morala skrbeti.

Oba osumljenca, ki ju je policija pridržala v soboto, so na kranjsko okrožno sodišče iz sodnega pridržanja pripeljali danes okoli 12. ure. Najprej je sodnica na pripornem naroku zaslišala mamo deklice in ji po triurnem zaslišanju odredila pripor. Sledilo je prav tako približno triurno zaslišanje dekličinega očima, ki ga je sodnica tudi poslala v pripor.

Kriminalisti so oba ovadili zaradi suma hudega zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokom ter za povzročitev posebno hudih telesnih poškodb, ki jim je deklica v ponedeljek v ljubljanskem kliničnem centru podlegla. Za prvo kaznivo dejanje je zagrožena do petletna zaporna kazen, za drugo pa kazen od petih do 15 let zapora.

Deklica je po prvih ugotovitvah zdravnikov in kriminalistov dlje časa bivala v neprimernih razmerah, v jeseniško bolnišnico, od koder so jo kasneje s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, pa so jo sprejeli s številnimi poškodbami. Te so po dosedanjih ugotovitvah nastale v obdobju zadnjih nekaj mesecev, ko sta za deklico po tistem, ko sta se starša razšla, skrbela mama in njen novi partner.

Deklica naj bi bila v težkem stanju več dni, preden je eden od osumljencev, ko je bilo že jasno, da je dekličino življenje ogroženo, o tem obvestil reševalce. Ker je bila tedaj reševalna ekipa na terenu, so na pomoč z rešilnim vozilom takoj priskočili jeseniški poklicni gasilci, ki so deklico prepeljali na jeseniško urgenco.

Vendar je deklica, ki naj bi imela polomljeno ključnico in trtico, poškodbe glave in reber, kljub zdravstveni pomoči v ponedeljek v ljubljanskem kliničnem centru umrla.