Slovenija

Maja Makovec Brenčič: Boksam v vrečo, kdaj tudi v trenerja

Deli na:
Maja Makovec Brenčič: Boksam v vrečo, kdaj tudi v trenerja

Foto: Primož Lavre - Maja Makovec Brenčič

Ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič je za predsedniško kandidaturo nagovoril premier Miro Cerar, ki jo je pred dvema letoma tudi povabil v vlado.

Zanj je še vedno prepričana, da ostaja moralna in politična avtoriteta, kakor je nastopil pred zadnjimi državnozborskimi volitvami. Pogovarjali smo se tudi o tem, kako se je pred šestimi leti prvič pojavila kot alternativa Borutu Pahorju, takrat predsedniku vlade, kako je s spornimi prejemki, ki jih je prejemala na ekonomski fakulteti, ter zakaj bi morali mladi dobiti volilno pravico s 16 leti. Zaupala nam je tudi, da so ji vlomili v stanovanje in zakaj trenira boks.

Na predsedniških volitvah boste ženske kandidatke v večini. Ste postale bolj pogumne od moških?

Zakaj pa ne! Prva je, da se sliši tudi ženski glas. Pomembno je, da volivke in volivci izberejo tistega, v katerega najbolj verjamejo, predvsem po odločnosti, po tem, da imamo res samozavestno Slovenijo in da jo tudi predsednik tako zastopa.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 je Makovec Brenčičeva samozavestna, da predsedniška kandidatura še ne pomeni konca vaše politične kariere; predstavi svojo vizijo Slovenije; pove, kdaj se sreča s Kučanom in Golobičem ; spregovori o svojem odnosu z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem; razloži, zakaj je za znižanje volilne pravice.