901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljudmila Novak se poceni prodaja levičarskim medijem. Stranka pa tone!

Deli na:
Ljudmila Novak se poceni prodaja levičarskim medijem. Stranka pa tone!

Foto: Bobo in Primož Lavre

Danes zvečer NSi Ljudmile Novak organizira pogovorni večer Kredibilnost medijev in politike - Na dogodku se bodo predstavniki stranke pajdašili s predstavniki levičarskih dominantnih medijev in s tem vrnili uslugo za najnovejše lepe medijske predstavitve.

Novakova je namreč zadnji mesec velika zvezda levih dominantnih medijev. Njihovo »ljubezen« si je Novakova pridobila, ker je na shodu V obrambo Slovenije (2. 4. 2016) pozvala k bolj demokratični desnici. Čeprav bi dejansko morala pozvati k bolj demokratični levici! Vendar potem Novakova ne bi bila desna zvezda v levičarskih medijih, NSi pa bi ostala brez levičarskih razpravljavcev za svoj pogovorni večer.

Med razpravljavci na medijski noči je urednica notranje politike na Radiu Slovenija Tanja Starič. Staričeva se uvršča med specialne novinarske enote, zadolžene za obrambo levice na oblasti. Danes blesti z obrambo Cerarja in njegove aferaške vlade, prej pa se je izkazala s ščitenjem aferaških propadlih politikov, zlasti Gregorja Golobiča in Katarine Kresal. Ker je v svoji nedavni kolumni Desnica na razpotju (MMC RTV SLO, 10. 4. 2016) vzela v bran NSi, je s tem dala jasno vedeti, zakaj levica potrebuje to stranko. Če namreč desne stranke kot NSi ne bodo več sodelovale kot »mostiščarke« z desnice in igrale klovna za levico in njene medije, se bo levica razkrila v vsej svoji pošastni nedemokratičnosti.

Med razpravljavci je tudi odgovorni urednik Dnevnika Miran Lesjak. Gre za tipičnega predstavnika levih dominantnih medijev. NSi ga je povabila v zahvalo za objavo piarovskega intervjuja z Novakovo (Nova Slovenija je z leve in desne vseskozi pod udarom, 7. 4. 2016). Lesjak je povrhu vsega še politični novinar par excellence, saj ga je v svet RTV Slovenija predlagala stranka Zares. Lesjak in njegov Dnevnik sta klasični primer levega dominantnega medija, ki od propada komunizma ves čas bombardira desnico v korist levice, danes pa NSi izrablja za ustvarjanje lažnega videza medijske pluralnosti in kredibilnosti.

Tudi povabilo Urošu Urbasu, odgovornemu uredniku spletnega portala Siol.net, je povsem logična izbira. Kakor stranka NSi tudi Urbas nima identitete, temveč jo prilagaja trenutni koristi, beri uredniškemu stolčku, čim višji plači in varni službi. V svoji novinarski karieri je bil najprej klerikalec, vmes je igral (neo)liberalca, trenutno pa brani pajdaški kapitalizem Kučanovega Foruma 21. Je drugi Janez Markeš. Zato bo Urbas na medijski noči zagotovo našel največji skupni imenovalec z NSi, saj se tudi ta stranka razglaša za varuha krščanskih vrednot, a hkrati zagovarja Kučanovo privilegirano pokojnino. Da o zaprtju arhivov niti ne zgubljamo besed. Urbasa in NSi združuje neprebavljiva vsegliharska mešanica krščanstva, komunizma in neoliberalizma, od katerega se človeku obrne želodec.

Najbolj škandalozno je povabilo novinarju 24ur Juretu Tepini. Res je, da je tudi POP TV sledil trendu dominantnih medijev in povabil Novakovo, da še zanje odigra vlogo žlahtne desnice (5. 4. 2016). Kljub temu je Tepina novinar, od katerih bi celo v NSi morali bežati. V NSi se zavzemajo za razčiščenje povojnih zločinov in pobojev, Tepina pa je lani ob nastopu skupine Laibach branil režim Kima Džonga Una, ki je celotno državo spremenil v koncentracijsko taborišče in severnokorejsko različico Kočevskega roga (glej). Kako se lahko NSi kot stranka, ki zagovarja krščanske vrednote, pajdaši s Tepino, ki v imenu ideologije zagovarja zločine Kima Džonga Una proti človeštvu? V svojem klovnarjenju za levico so v NSi res nizko padli!

Za pajdašenje z levičarskimi mediji je zaslužen tudi piarovec NSi, nekdanji novinar Matic Cvelbar. Ta se je novinarsko najbolj »izkazal« v Financah s prijaznimi intervjujčki z Milanom Kučanom in podrobnim poročanjem o »vseslovenskih ljudskih vstajah« proti drugi Janševi vladi, v kateri je sodelovala tudi NSi. Tudi na Cvelbarjevem primeru vidimo, da se v NSi niso ničesar naučili iz tranzicijskih napak Lojzeta Peterleta (glej). Peterleta kot Demosovega premierja je Drnovšek zrušil pred štiriindvajsetimi leti, 22. aprila 1992, Peterle pa je kljub temu šel samo nekaj mesecev pozneje, januarja 1993, v koalicijo z istim Drnovškom in s takšnim »mostiščanjem« omogočil levičarski koaliciji oblast. Danes NSi nadaljuje pogubno Peterletovo tradicijo, ves čas ponuja roko levici in levim medijem daje lažni videz demokratičnosti in pluralnosti. Zato vsak dan bolj tone in izgublja politično kredibilnost, medtem ko ji Aleš Primc diha za ovratnik.