nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljudmila Novak: Nekdo si želi, da bi NSI s pomočjo drugih strank izgubljala glasove (VIDEO)

Deli na:
Ljudmila Novak: Nekdo si želi, da bi NSI s pomočjo drugih strank izgubljala glasove (VIDEO)

Foto: TV IDEA

Predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak je v oddaji DORA - nedeljski pogovori, govorila o meteorskem vzponu svoje kariere v politiki. Marjanu Dora je razkrila , da je svoje prvo delovno mesto našla v Murski Soboti, kjer je poučevala tudi Žerjava. Svojevrstna preizkušnja je bil že tudi izpad stranke NSi iz parlamenta, navsezadnje se še nobeni stranki poprej ni uspelo vrniti v parlament, pravi Novakova.

„Z zmago NSi in Lojzeta Peterleta sem postala evropska poslanka, kar mi je tudi v Sloveniji prineslo večjo prepoznavnost. Vse ostalo pa sem si izborila sama,“ se spominja Novakova svojega meteorskega vzpona kariere. Njena pot se je začela z zmago na županskih volitvah v občini Moravče.

Kot profesorica slovenskega ter nemškega jezika in književnosti je svoje prvo delovno mesto našla v Murski Soboti, kjer je poučevala tudi nekdanjega ministra za promet Radovana Žerjava. V svojem delu v vzgoji in izobraževanju pa je izjemno uživala. „Politika je delo za skupno dobro in lahko predstavlja nekaj najlepšega,“ pojasnjuje Novakova v pogovoru Marjanu Dori.

Mnogi ugibajo tudi o morebitnem sodelovanju SDS z novo stranko Aleša Primca. „Seveda je mogoče, da bodo nastale tudi druge stranke. Seveda je tudi to verjetno, da si nekdo želi, da bi Nova Slovenija s pomočjo drugih strank izgubljala glasove,“ trdi Ljudmila.

Na vprašanje o pripravljenosti na sodelovanje z Janezom Janšo medtem Novakova odgovarja, da se koalicije sklepajo šele po volitvah, saj ne morejo vedeti, kakšno bo ravnovesje moči. Vsekakor pa naj bi se o sodelovanju v stranki odločali predvsem na podlagi pozitivnega odnosa in pripravljenost graditi partnerski odnos.