900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubosumni morilec Senad je preiskovalnemu sodniku razlagal, zakaj je streljal sredi Maribora

Deli na:
Ljubosumni morilec Senad je preiskovalnemu sodniku razlagal, zakaj je streljal sredi Maribora

Foto: Gabrijel Toplak

Mariborski policisti so tik pred iztekom 48-urnega policijskega pridržanja na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku tamkajšnjega okrožnega sodišča s kazensko ovadbo privedli 54-letnega Mariborčana Senada Softića, osumljenega za sredin strelski obračun, v katerem je umrl dve leti mlajši moški.

Kot so sporočili iz policije, je sodišče zanj odredilo sodno pridržanje.

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je za STA pojasnil, da so kazensko ovadbo prejeli včeraj šele okoli 14. ure, ko je bil osumljeni priveden pred preiskovalnega sodnika. Ob tem je potrdil, da je bilo zoper njega za zdaj odrejeno sodno pridržanje, medtem ko bo priporni narok izveden predvidoma v soboto.

Do tragičnega dogodka v Mariboru je prišlo v sredo popoldne, ko je po ugotovitvah kriminalistov Senad Softić zaradi maščevanja iz ljubosumja načrtno pripeljal z osebnim avtomobilom po Titovi cesti, svoje vozilo ustavil ter peš stopil do drugega vozila, ki je na križišču čakalo na zavijanje v levo proti Ulici Pariške komune.

Pristopil je k sopotnikovim vratom in začel streljati s pištolo. 52-letni sopotnik je strelnim ranam podlegel, 57-letni voznik je bil ustreljen v roko in se je umaknil v prostore bližnje stavbe, drugi sopotnik, star 38 let, na zadnjem sedežu pa ni bil poškodovan in je ostal v vozilu.

Softićse je po dejanju mirno predal policistom, zdaj pa se bo moral zagovarjati zaradi kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Sicer pa je bil osumljeni že maja lani obravnavan zaradi nasilja v družini, takrat pa so pri njem po opravljeni preiskavi stanovanja našli več kosov strelnega orožja.