Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubljanski kralj kokaina

Deli na:

Akcija Balkanski bojevnik je potrdila, da je srbska narkomafija globoko zakoreninjena tudi pri nas. Dragan Tošić - RoÄ‘ak, tesni sodelavec velikega srbskega »botra« Darka Šarića, je za zapahi. Njegova preteklost je še zavita v tančico skrivnosti, počasi pa na dan prihajajo pomembne podrobnosti o njegovi preteklosti. O času, ko še ni bil narkobaron, o tem, kako je to mesto prevzel in o dušečem objemu njegovega srbskega botra.

Akcija Balkanski bojevnik je potrdila, da je srbska narkomafija globoko zakoreninjena tudi pri nas. Dragan Tošić - RoÄ‘ak, tesni sodelavec velikega srbskega »botra« Darka Šarića, je za zapahi. Njegova preteklost je še zavita v tančico skrivnosti, počasi pa na dan prihajajo pomembne podrobnosti o njegovi preteklosti. O času, ko še ni bil narkobaron, o tem, kako je to mesto prevzel in o dušečem objemu njegovega srbskega botra.

Dragan Tošić je samo najodmevnejše ime in najvplivnejši posameznik, ki ga je policijska preiskava obelodanila. Pridržanih je bilo 14 ljudi. Trem naj bi bil odrejen hišni pripor, dva sta bila izpuščena, drugi pa neuradno v priporu. 39-letni Tošić - RoÄ‘ak je bil po zdajšnjih podatkih največja avtoriteta vseh prihodov in prehodov mamil po naši državi.

Kriminalisti naj bi po poročanju medijev v njegovem stanovanju našli fotografijo, na kateri je skupaj s Šarićem, najbolj iskanim in najbolj zasovraženim preprodajalcem na Balkanu, o katerem srbski mediji pišejo, da naj bi načrtoval umor predsednika Tadića. »Slovenski bojevnik« Tošić je torej imel visoka mafijska poznanstva, s katerimi je v zadnjih petnajstih letih postal prvi slovenski preprodajalec.

Svoje dvojno življenje je »skrival« za več podjetij in obratov: nastopal je kot samostojni podjetnik in lastnik več priljubljenih lokalov. Tošić je uradni lastnik Le Petit caféja in Randevuja, neuradno pa naj bi bila v njegovi lasti vsaj še dva lokala v Ljubljani.

Genealogija narkobarona

Tošić pa ni bil vselej narkobaron. Te razvade se je po naših informacijah navzel v drugi polovici devetdesetih let. Tudi pred tem zanj ne moremo reči, da je bil angelski duh. Še kot mladega fanta (teklo naj bi leto 1994 ali 1995) ga je policija odkrila pri telefonskih prisluškovanjih. Tošiću so prisluškovali, ko naj bi vodil organizirano goljufijo, po kateri naj bi od različnih dobaviteljev z naročilnicami prevzemal blago, ne da bi ga plačeval.

»Zadeva je takrat romala na tožilstvo, tam pa se je izgubila v birokratskih predalih,« smo slišali v dobro obveščenih krogih. Marsikdo se spominja, da je že takrat še zelo mladi Tošić (rojen je leta 1971) zelo presenetil policijo zaradi izrednih organizacijskih sposobnosti pri urejanju (umazanih) poslov. Tošić naj bi se v tem času ukvarjal tudi s trgovanjem z avtomobili: v teh poslih policija ni odkrila kaznivih dejanj. Prav v teh vodah pa naj bi prvi osumljenec operacije Balkanski bojevnik v »slovenski omaki« spoznal Roka Furlana, ki se je »preživljal« z uvažanjem velikih avtomobilov. Furlan je javnosti znan tudi kot dober prijatelj družine Janković.

Tošić je v drugi polovici devetdesetih let in v začetku prejšnjega desetletja začel utrjevati svoj položaj na slovenskem trgu droge. Domnevno je to počel pod Šarićevim okriljem, vodilno vlogo pa je prevzel po umoru prejšnjega »mamilarskega botra« Miša Vujičića leta 2003 v igralnici hotela Lev. Poznavalci pravijo, da je za tem umorom prav prvi beograjski preprodajalec Darko Šarić. A o tem pozneje. Tošićevih kokainskih poslov se več kot deset let policija ni lotila, čeprav je bila njegova nelegalna dejavnost prava »javna tajna«. Organi pregona so ga sicer leta 2000 pridržali za kratek čas (dan ali dva), nato pa so ga izpustili. Pred tem in potem (do zdajšnje aretacije) pa nič.

VEČ V TISKANI IZDAJI