stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Levičarski mediji so res bedni: odkrito branijo pokvarjenega Mira Cerarja!

Deli na:
Levičarski mediji so res bedni: odkrito branijo pokvarjenega Mira Cerarja!

Foto: Bobo

Ob dvoletnici vlade premier Miro Cerar ne zamudi priložnosti, da volivce razbesni do skrajnosti - Kot da bi bili vsi slepi in bedaki, se spet na veliko hvali, da je dvignil politično kulturo in jo še naprej zvišuje!

Resnica je ravno nasprotna. Očitno Cerar misli, da trpimo zaradi kolektivne izgube spomina in smo pozabili na vse afere in svinjarije, ki jih je doslej zakuhala njegova vlada. Ne, nismo! Cerar ima prav tako hude težave z jezikom in pojmi, sicer se ne bi hvalil z vsem najslabšim. Prepričan je, da seka, čeprav je to v nasprotju s prevladujočim javnim mnenjem, ki delo njegove vlade ocenjuje kot slabo. Tudi SMC se po Cerarju pod njegovim vodstvom razvija v pravo smer. Za Cerarja je prava smer seveda pokvarjena smer.

Čeprav je zmagal z obljubo, da bo pozdravil Slovenijo, naša država pod Cerarjem vedno bolj boleha. Ministri iz SMC so tako okuženi s Cerarjevim virusom »visoke« politične kulture, da za njih ne obstaja pojem objektivne odgovornosti. Kje pa! To smo jasno videli po streljanju v izolski bolnišnici, ko bi morali zaradi objektivne odgovornosti odstopiti ministrici za zdravje Milojka Kolar in notranje zadeve Vesna Györköš Žnidar. Vsaj to bi pričakovali od članov stranke s Cerarjevo »visoko« politično kulturo. Namesto odstopa je Cerar na pozive opozicije in zdravniške stroke k odstopu Kolarjeve označil za politikantstvo!

Predvsem Kolarjeva bi morala že zdavnaj odleteti. Lani smo med afero Radan izvedeli, da je vsaj eden od ubitih bolnikov umrl v času ministrovanja Kolarjeve, letos marca pa je zaradi smejalnega plina umrl še bolnik v šempetrski bolnišnici. Celo v manj razvitih, banana državah z nizko politično kulturo ministri v takih primerih odstopijo zaradi objektivne odgovornosti. Vendar to ne velja za Cerarjevo vlado, ki je Slovenijo pahnila na najnižjo raven politične kulture doslej. Da ne govorimo o vseh drugih žgočih težavah v zdravstvu, za katere je Kolarjeva objektivno odgovorna, zlasti neskončne čakalne vrste, s čimer so vsak dan kršene temeljne pravice bolnikov.

Poleg Cerarja so Kolarjevi v bran pritekli tudi levičarski mediji, ki jo prikazujejo kot odrešiteljico za zdravstvo in žrtev! Napadli so tudi NSI, ko je ta stranka napovedala interpelacijo zoper Kolarjevo. In to ni vse: levi mediji ščuvajo tudi proti kritikom Kolarjeve iz stroke, ki zahtevajo ministričin odstop. Za čakalne vrste so levičarski mediji obtožili celo histerijo politike, javnosti in medijev?!? Zdaj smo kar vsi mi krivi za katastrofalno stanje v zdravstvu, ki obupane bolnike pripelje do nasilja in celo umora? S takšnimi absurdnimi »razlagami« Slovenijo ne spreminjajo zgolj v bolnišnico, temveč v norišnico!

Seveda levičarski dominantni mediji ne bodo razkrili, da je za Cerarja pokvarjenost sopomenka za visoko politično kulturo, kazniva dejanja pa za etiko. To smo lahko videli iz Cerarjevega odnosa do nedavnega finančnega ministra Dušana Mramorja. Na višku afere z dodatki je Cerar Mramorja branil z besedami: »Ni vsaka etična napaka enako težka.« Mramorjev odstop je zavrnil in njegovo sporno dejanje celo označil za zgled etike, češ da se je opravičil in vrnil denar! Ko so v začetku avgusta Mramorja ovadili prav v zvezi s temi dodatki, se je Cerar delal neumnega. S tem je pokazal, da je še bolj pokvarjen od svoje matere Zdenke Cerar. Ta je razvpita po besedah, da ni vsaka velika svinjarija kaznivo dejanje, medtem ko je za sina Mira Cerarja celo kaznivo dejanje očitno zgled etike?! Levičarski mediji, ki so Mramorju ob julijskem odstopu priredili ovacije, so avgustovsko ovadbo na hitro pometli pod preprogo, namesto da bi svoja ljubljenčka Mramorja in Cerarja raztrgali na koščke.

Ker ima Cerar tako medijsko potuho, ima vse za bedake, ker svoji pokvarjenosti še vedno pravi naivnost. Kot da ne bi bil na oblasti, lovi interesne skupine, vsem meče pesek v oči z nabijanjem o mafiji in da prav on državljanom vrača ugrabljeno državo! Medtem ima interesno skupino pred lastnim nosom in v lastnem kabinetu v podobi Aleksandra Kešeljevića in Erika Kopača, ki je bil prejšnji teden imenovan za državnega sekretarja v Cerarjevem kabinetu. Kešeljević in Kopač sta dvignila prah že pred dvema letoma v zvezi z afero družine Groff, v katero sta bila vpletena, Cerar pa ju je brezkompromisno branil. Kot da se to ne bi zgodilo, je bila Miranda Groff Ferjančič meni nič, tebi nič letos poleti imenovana na mesto odstopljenega sekretarja Metoda Dragonje, medtem ko je Cerar po Sloveniji lovil nepotizem in interesne skupine.

Poleg obrambe levičarskih medijev Cerarju vladanje brez večjih pretresov omogoča tudi opozicija, ki se namesto s kritiko oblasti ukvarja z medsebojnim političnim kanibalizmom. To smo videli prejšnji teden, ko je NSI zbirala podpise za interpelacijo zoper ministrico Kolarjevo, SDS pa jo je »prehitela« (beri kanibalizirala njihovo pobudo) in sama prejšnji petek vložila interpelacijo proti sporni ministrici. Cerarju drži »štango« tudi skupina vsegliharjev, ki jo večinoma tvorijo propadli politiki iz SDS in DL. Najhujši med njimi je Žiga Turk, ki je v obrambi Cerarjeve vlade šel tako daleč, da je propadlemu ministru Mramorju celo tvital v podporo: »Če Mramor ne bi bil politik, ga nihče ne bi kazensko preganjal zaradi morebitnih napak pri izračunu dodatkov k plači.« (4. 8. 2016)

Pod Cerarjem smo padli najnižje v samostojni državi in še vedno nismo dosegli dna. Po dveh letih na premierskem stolčku se Cerarju stanje vidno slabša, saj mu je oblast stopila v glavo in ga dobesedno razganja od objestnosti. Za lastne napake obtožuje kritike. Vsako kritiko takoj označi za politikantstvo ali laž, redke kritične medije brez dokazov obtožuje laganja in celo sovražnega govora! Do opozicije se obnaša kot samodržec. Običajna poslanska vprašanja ali interpelacije so zanj politična zloraba in nedopustni napad na njegovo nezmotljivo veličanstvo. Ali pa znak nizke politične kulture. Dejansko je Cerar najbolj zavržena dejanja v posmeh volivcem razglasil za višek politične kulture. Igra velikega borca proti interesnim skupinam, čeprav so mu te dejansko prepletle vlado. Cerar je res pokvarjen do amena!