favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Levičarji iz Šanghaja

Deli na:

Slovenija je danes tako politično, ekonomsko kot moralno na psu. Vladajo nam politiki levice, ki se radi zgledujejo po svojih vzornikih na Kitajskem. V gospodarstvu je namesto zasebne pobude še vedno glavna država. Moralno dno slovenske družbe pa je razgalila afera bulmastifi.

Slovenija je danes tako politično, ekonomsko kot moralno na psu. Vladajo nam politiki levice, ki se radi zgledujejo po svojih vzornikih na Kitajskem. V gospodarstvu je namesto zasebne pobude še vedno glavna država. Moralno dno slovenske družbe pa je razgalila afera bulmastifi.

Bilo je samo še vprašanje časa, kdaj bo izbruhnil škandal, ki bo zdramil ljudi iz otopelosti. V državi so se zadnja leta že povsem zabrisale meje med družbeno sprejemljivi in nesprejemljivimi dejanji. Med tistim, kaj je prav in kaj narobe. Nebrzdani pohlep po oblasti in denarju je pri mnogih pogosto opravičeval za te namene uporabljena vsa razpoložljiva sredstva. Na koncu je pokrovko na loncu raznesel eden najbolj perverznih in gnusnih primerov sodomije – ugledni ljubljanski zdravnik, predstavnik družbene elite, ki ni še dokončal transformacije iz ženske v moškega, je brutalno posiljeval svoje pse. Najbrž ne prvič drugega februarja popoldne in najbrž Sašo (rojen kot Maja) Baričevič ni bil edini, če so resnične vse glasnejše govorice o nekakšnih sodomskih orgijah, ki se je spolno izživljal nad temi tremi nesrečnimi štirinožci, ki so imeli celo svoje pesjake, ob Baričičevi počitniški hiši v vasi Javor na obrobju Ljubljane, opremljene s klimatskimi napravami.

Narava je morala poskrbeti za konec te izprijene zgodbe, ki jo je družbena in politična elita, ko je zadeva prišla v javnost, želela na vsak način pomesti pod preprogo. A vsak tak poskus se jim zaradi zrevoltirane javnosti in nekaterih medijev, ki s(m)o podirali tabuje, vrnil kot bumerang in ob tem razgalil omrežje zakulisnih povezav med vplivnimi ljudmi v državi.

K sreči kar precej stvari enkrat pride na plano, tako kot prejšnji teden še ena srhljiva zgodba, ki se zadnje mesece dogaja pri gradnji športnega parka Stožice. Sindikalisti so Jankovićev stadion že označili za spomenik poteptanim temeljnim človekovim pravicam ljudi, ki ga tuji delavci (večinoma iz republik nekdanje Jugoslavije) gradijo dan in noč (14-urni delavnik), v mrazu in snegu za človeka nedostojno plačilo 250 evrov, in to brez vsakršne socialne varnosti. Še boljša je primerjava z egipčanskimi piramidami, ki so jih za faraone gradili sužnji, ali pa z novodobno Kitajsko, kjer vladajoča komunistična partija izkorišča delavski razred podobno, če ne celo bolj, kot v najbolj okrutnih časih kapitalizma.

Na krvavih plečih delovnih migrantov ljubljanski župan Zoran Janković gradi svoje »piramide«. Že zdaj je jasno, da projekt nima nobenega ekonomskega računa in da se zanj večina finančnih sredstev ne bo nikoli povrnila. »Piramid« v Stožicah ne bodo plačili samo prebivalci glavnega mesta z višjimi zneski na položnicah za komunalne storitve, ampak kar vsi slovenski davkoplačevalci. Polovico od 150 milijonov evrov posojila bo družbi Grep za gradnjo stadiona dala država NLB. Finančna polomija v frankfurtski LHB, ki je matično banko samo lani porinila za 56,2 milijona evrov v rdeče številke, novo upravo NLB očitno ni odvrnila od tega, da se ne bi spustila v finančno zelo tvegan Jankovićev megalomanski projekt. Tako je pač odločila vladajoča politika, ki po upravi obvladuje našo največjo banko. In nekaj podobnega se je najbrž zgodilo tudi v primeru Mercatorja, ki naj bil po novem glavni živilski trgovec v Jankovićevih »piramidah«, čeprav je v Ljubljani že preveč trgovskih površin; pred kratkim so v neposredni bližini na Šmartinski cesti odprli novi hipermarket na 8720 kvadratnih metrih skupne površine.

Levi trojček po komitentih NLB in nakupovalcih Mercatorja očitno vrača predvolilno uslugo Zoranu Jankoviću. Drugače si vsega tega ni mogoče razlagati. Na novem stadionu ne bo vsak dan v letu nogometna tekma. Sploh pa ne taka, kot je bil derbi med Slovenijo in Rusijo lani jeseni v Mariboru, ko je bila zaradi nogometne evforije na nogah vsa država. Zakaj bi potem trume potrošnikov kar drle v še en nakupovalni center?

Ker bo ob stadionu tekla Titova cesta, bi lahko Janković na njem prirejal štafeto mladosti. Da o možnosti, da bi tam opravljali javne usmrtitve političnih oporečnikov vladajočega režima, kot to počno še vedno na Kitajskem, raje ne pomislimo.