nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

»Leni in politično primerni« Antiša Korljan nadaljuje na čelu Primorskih novic

Deli na:
»Leni in politično primerni« Antiša Korljan nadaljuje na čelu Primorskih novic

Foto: Bobo

Na časniku Primorske novice so se novinarji uredništva v petek opredeljevali glede kandidata za nov štiriletni mandat odgovornega urednika, pri čemer je sedanji v. d. odgovornega urednika Antiša Korljan dobil tesno večino glasov podpore.

Nekdanji odgovorni urednik in novinar Primorskih novic Tino Mamić nam je pojasnil, da je direktor te časopisne družbe Rok Hladnik novinarje celo zavajal, da za položaj odgovornega urednika kandidira tudi on.

Korljan je po besedah Mamića prišel do podpore na način, da je osmim novinarjem obljubil zaposlitev. Mamić je bil sicer v času, ko je bil še novinar Primorskih novic, deležen vsakodnevnega mobinga od Korljana, ki se je »spravljal« tudi na druge novinarje, ki mu niso slepo sledili ali so bili svetovnonazorsko »neprimerni«, torej niso bili podporniki tranzicijske levice.

Zamenjal je že vrsto medijev- od Republike, Pop TV, Financ do Dnevnika, od koder je prišel na Primorske novice. Nekdanji sodelavci so nam ga opisali kot nesposobnega in lenega (menda je bil to tudi razlog, da so se ga znebili na Dnevniku), takšnega, ki je delo vedno skušal preložiti na druge, bil pa je izredno prilagodljiv do nadrejenih.

Na primorskem časniku si je ustvaril svojo »novinarsko elito« podpornikov in sledilcev. Kot pravi Mamić, je zdaj prodaja Primorskih novic padla na devet tisoč izvodov, kar je premalo za pokritje stroškov tega dnevnika, vprašanje je torej, od kod sploh denar za poslovanje.