nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Leljak in Turk v Bujici: Slovenska zveza borcev je tretjinsko fašistična (VIDEO)

Deli na:
Leljak in Turk v Bujici: Slovenska zveza borcev je tretjinsko fašistična (VIDEO)

Foto: Bujica

Televizijski prostor na Hrvaškem je podoben slovenskemu: ključne teme v glavne avdiovizualne medije takorekoč ne morejo. Oddaja je bila posneta ob prvi promociji filma o Hudi Jami (dan prej), katerega avtor je Roman Leljak. Promocijo filma, četudi je bil zanj takšen interes, da je zunaj dvorane ostalo več kot tisoč ljudi - in so ga morali zato ponoviti, to je predvajati pozno v noč, - so hrvaške televizije zamolčale. Tudi zato je gledanost oddaje (Bujice nasploh) neverjetna.

V odddaji Boštjan M. Turk kritizira t.i. antifašizem komunistov: druga svetovna vojna se je začela zato, ker sta Hitler in Stalin sklenila pakt zoper zahodne zaveznike.

Prva tretjina vojne je potekala v znamenju pakta med Hitlerjem in Stalinom. Belgija, Nizozemska in Luksemburg ter Francija so padli, ker je Stalin podpiral Hitlerja. Stalin je Hitlerja podpiral tudi v trenutku, ko se je odločil za napad na Veliko Britanijo. Ta je bil narejen z njegovim soglasjem. V Franciji so voditelji komunistične partije pred 22. 6. 1941 sistematično zaprli in jim odvzeli državljanstvo (primer Thores, generalni sekretar CK ZKF, kot Milan Kučan, petdeset let kasneje). 

Kakšni antifašisti pa so slovenski partizani, če so eno tretjino vojne bili na Hitlerjevi strani. Ko je Hitler napadel Slovenijo, so skupaj z njim razobešali rdeče zastave za prvi maj (fotografije iz Velenja). Slovenska zveza borcev je vsaj tretjinsko fašistična. Na Hrvaškem je enako, drugod takisto. 

To je oddaja na TV Bujica, ki je bila v živo predvajana v sredo, 26. 10. TV