Slovenija

Le še trije kandidati za šefa RTV, Kadunec in Ostrouška oddala nepopolni vlogi

Deli na:
Le še trije kandidati za šefa RTV, Kadunec in Ostrouška oddala nepopolni vlogi

Foto: Bobo

Kandidati za generalnega direktorja RTV Slovenija so samo še trije: sedanji v. d. generalnega direktorja Marko Filli, nekdanji minister za kulturo Uroš Grilc in nekdanji šef televizijske produkcije na RTV Igor Rozman. Poleg njih sta se na razpis prijavila še Irena Ostrouška in Igor Kadunec, ki pa sta oddala nepopolni vlogi.

Ostrouška po naših podatkih ni oddala overjenih kopij osebne izkaznice, diplome in delovne knjižice, Kadunec pa overovljene kopije veljavnega potrdila o državljanstvu, namesto tega naj bi oddal kopijo potnega lista, veljavnega do maja 2012. Mnogi se ob taki neresnosti hkrati zgražajo in režijo.

O novem generalnem direktorju RTV Slovenija bo programski svet odločal na seji 23. januarja, naslednji ponedeljek pa bo izbral varuha pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija. Vseh devet kandidatov je oddalo popolne vloge.

Za varuha so se prijavili Dušan Tomažič, Roman Vodeb, Vesna Marčič, Marko Šibjanin, Anton Peternel, Nataša Lang, Darja Korez Končan, Ilinka Todorovski in Mojca Blažej Cirej. Zadnje štiri so novinarke na RTV, neuradno naj bi bila izbrana ena izmed njih.