Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Laško s tožbo nad Golobiča

Deli na:

Pivovarna Laško je izjave ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča, da skupina izčrpava svoja podjetja, označila za "smešne, manipulativne in škodoželjne". Zato bo Golobič svoje poglede na skupino Pivovarna Laško lahko predstavil in dokazal na sodišču, so danes sporočili iz družbe.

Pivovarna Laško je izjave ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča, da skupina izčrpava svoja podjetja, označila za "smešne, manipulativne in škodoželjne". Zato bo Golobič svoje poglede na skupino Pivovarna Laško lahko predstavil in dokazal na sodišču, so danes sporočili iz družbe.

"Navkljub svetovni gospodarski krizi, političnim pritiskom in upadanju potrošnje skupina ohranja stabilno poslovanje, ob tem pa je doslej ohranila vsa delovna mesta in redno odplačuje vse svoje obveznosti," so poudarili v Laškem, kjer trdnost poslovanja v sporočilu za javnost dokazujejo s podatki o prihodkih in dobičku članic skupine, plačah zaposlenih in številu blagovnih znamk v njihovi lasti.

"Ob navedenih dejstvih so izjave ministra Gregorja Golobiča, ki skupini očita izčrpavanje podjetij smešne, manipulativne in škodoželjne," so poudarili. "Prav zaradi slednjega bo minister Gregor Golobič svoje poglede na skupino Pivovarna Laško lahko predstavil in dokazal na sodišču," so poudarili.

Na Golobičev očitek NLB, da je podaljšala kredit skupini Pivovarna Laško in da gre za tajkunski kredit, se v Pivovarni Laško odzivajo s pojasnilom, da "kredit ni bil ne najet in ne uporabljen za managerski odkup ali lastniško konsolidacijo".

"Ta kredit je skupina najela za nakup deleža Mercatorja, ki predstavlja strateško naložbo skupine. Podaljšanje tega kredita je bilo dogovorjeno že ob najetju kredita," so poudarili. Kot dodajajo, podaljšanje ni vprašljivo tudi zato, ker se poslovanje skupine ni poslabšalo in ker je kredit več kot zadostno zavarovan.

Golobič je kredit po navedbah Laščanov "brezsramno označil kot tajkunski kredit, kar pa bo moral dokazati na sodišču". Prav tako naj bi dokazal tudi svoje trditve o izčrpavanju podjetij, so sporočili iz Pivovarne Laško. Družbe v skupini poslujejo dobro, so prepričani v Laškem, predvsem pa bolje, kot so poslovale pred vključitvijo v poslovni sistem.

Odločitev NLB o reprogramiranju dolga Infond Holdingu, prek katerega predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot obvladuje lastništvo Pivovarne Laško in Mercatorja, je konec tedna sprožilo številne odzive, tudi v vladni koaliciji.

V petek je posebno sejo sveta stranke Zares v zvezi z omenjenim dogajanjem napovedal njen predsednik, minister Golobič. Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik pa je zaradi nestrinjanja z ravnanjem uprave NLB v soboto izrazil pričakovanje, da naj bi na torkovi seji sveta stranke razpravljali tudi o možnosti izstopa Zaresa iz vladne koalicije.