sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kustec Lipicerjeva o roku trajanja Cerarjeve vlade

Deli na:
Kustec Lipicerjeva o roku trajanja Cerarjeve vlade

Foto: Bobo

Koalicija je pripravljena na kakršno koli interpelacijo, je v odzivu na interpelacijo o delu vlade, ki jo je vložila SDS, dejala vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer. Ob obravnavi interpelacije bodo imeli možnost povedati, kaj vse so naredili v prvih dveh letih in kaj načrtujejo narediti do konca mandata.

Interpelacija je sicer zanjo običajno in povsem legitimno orodje opozicije, da preverja delovanje koalicije. Zato nanjo gledajo kot izziv in ogledalo, ki jim ga nastavlja opozicija, "in to je čar vsake demokracije". Bo pa tudi priložnost, da opozicijo povabijo, naj se jim pridruži v projektih, v katerih se programsko najde.

Poslanci SDS so včeraj vložili interpelacijo o delu vlade. Predsednik stranke je na novinarski konferenci pojasnil, da je vlada Mira Cerarja vlada državne administracije, hkrati pa gre za šibko vlado, ki je lahek plen botrov in lobijev oz. interesnih skupin in občasno bruseljske administracije. "Je vlada brez hrbtenice," je dejal.

Janša vzrok, da sedanja koalicija še deluje, vidi v interesih tistih, "ki so to vlado omogočili". Interes pa je po njegovem mnenju konsolidacija ustavnega sodišča. Prihodnjo pomlad namreč mandat poteče štirim ustavnim sodnikom, zato mora DZ imenovati nove.

Kustec Lipicerjeva pa pravi, da se Janša moti, ko meni, da se bo koalicija obdržala zgolj do imenovanja ustavnih sodnikov, kar da mu bodo tudi dokazali. "Rok trajanja je do konca tega mandata in še mnogo dlje," je dejala.