nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kriminalisti nad Kolektor, preiskava tudi pri Stojanu Petriču doma

Deli na:
Kriminalisti nad Kolektor, preiskava tudi pri Stojanu Petriču doma

Foto: Bobo

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so zaključili hišne preiskave, v katerih so danes iskali dokaze za utemeljitev suma storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja pri Kolektorjevemu prevzemu Etre 33. Kriminalisti so obenem izpustili tudi zadnjo izmed petih pridržanih oseb, so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi. Po poročanju spletnih medijev so kriminalisti obiskali tudi dom lastnika Kolektorja Stojana Petriča.

Kriminalisti so s preiskavami začeli ob 6. uri zjutraj. Čez dan so opravili 15 hišnih preiskav in pridržali pet oseb. Štiri so v poznih popoldanskih urah izpustili, zoper peto osebo pa so pridržanje odpravili v večernih urah. Kriminalisti so preiskave opravili na območjih ljubljanske, koprske in novogoriške policijske uprave.

V Kolektorju so danes potrdili, se preiskava nanaša na prevzem Etre, poleg pisarne Stojana Petriča, ki lastniško obvladuje Kolektor, so obiskali tudi povezane družbe.

Poleg Petriča so bili po neuradnih informacijah TV Slovenija pridržani še prokurist Etre in direktor Energotransa Peter Novak, direktor Toriona Tomaž Kmecl in nekdanji direktor Transinga Uroš Stabej. FMR in Kolektor sta po njihovih informacijah za odstotek Etre odštela skoraj 380.000 evrov, Energotrans, Torion in Transing pa za enak delež v enakem obdobju le 200.000 evrov.

Kriminalisti so sicer pred leti s tožilci ustanovili posebno preiskovalno skupino, ki je pod drobnogled vzela vrsto poslov nekdanjega direktorja Kolektor Groupa Petriča, med drugim tudi prevzem Etre 33. V Kolektorju so zatrdili, da je nakup Etre 33 potekal transparentno, pri tem pa ni prišlo do oškodovanja družbe Kolektor Group.