favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Krajša analiza Ahmadinedžadovega govora v OZN

Deli na:

Zadnji govor iranskega predsednika Ahmadinedžada v OZN si morda zasluži krajšo analizo, zlasti zaradi tega, da se vidi teokratična-islamistična ideologija, ki veje iz govora in jo verjetno tisti, ki stvari bolje ne pozna ne more prepoznati v celoti.  

 

Zanimivo, da je kot bistvo govora sam postavil že takoj na začetku: sedanji svetovni red je slab in mora biti nadomeščen s teokratično oz. religiozno navdihnjeno vladavino. Vse to po zgledu prerokov monoteizma, kakor jih razume islam seveda, med katerimi je seveda največji Mohamed, ki je sam vzpostavil teokratični totalitarizem .

 

V govoru se skriva ogromno stvari. Od tega, da se jasno vidi kako selektivno uporablja zgodovinsko znanost ( raziskovanje je dovoljeno le dokler podpira islamizem, več ni v človeški pristojnosti ), zato brez senčice dvoma preskoči islamsko trgovino s sužnji in kolonizacijo praktično vseh sedaj islamskih dežel, s t.i. sveto vojno. Da bi njegova argumentacija zvenela bolj točno pomeša in praktično iznenači komunizem in zahod ( saj so oboji brezbožniki, v očeh islamskega teokrata ). Potem se loti 11.9. in terorističnega napada. Pri čemer omenja tri poglede na to kaj se je zgodilo. Pravi, da večina politikov po svetu podpira pogled, da so napade pripravili v ZDA, da bi rešili svojo ekonomijo in da bi rešili zionistični režim. Zanimivo večina svetovnih politikov naj bi bila tega mnenja?! A lahko pokaže kako anketo?! Takrat so začeli mnogi diplomati zapuščati dvorano. Videti je bilo, da iz protesta, ker se ne strinjajo s takim posploševanjem. Mimogrede več o t.i. teoriji zarote, ki jo omenja si je možno ogledati na spletni strani Debunking 11.9. conspiracy theories.  Potem razlaga kako Iran dobro izvaja antiteroristične operacije v nasprotju z ZDA, med katerimi da ne umre nihče, ki je nedolžen. ( to drži v tem, da ni nedolžen nihče, ki se upira teokraciji, to je sestavni del šeriata in islamizma ). Potem preide na palestinski konflikt, ki je za islamiste nekakšna propagandna maskota za pozivanje k ''novemu svetovnemu redu''. Pri tem seveda nikoli ne naredijo primerjavo z Indijo oz. Kašmirjem ter Pakistanom, ker bi se sicer razkrila vsa hipokrizija v ozadju. O tem sem tudi tukaj in še drugje že pisal. Stvar je preprosta islamizem  je od začetka oz. od 7. stoletja izbran za vladanje, zato je po njihovem te stvari nemogoče kakorkoli primerjati. Končno preide na poziv k jedrski razorožitvi in kritizira, da imajo nekatere države lahko jedrsko orožje, pri čemer pa spet povsem politično poenostavi zadevo in izpostavi le ZDA in Izrael, ko vemo, da je jedrsko ravnotežje in tekmovanje med velesilami dosti bolj zapleteno.

 

Propad sedanjega svetovnega reda naj bi kazalo tudi zažiganje Korana. Tukaj se znova vidi kakšno neverjetno religiozno-propagandno posploševanje uporablja. Talibani so npr. požgali največjo afganistansko knjižnico, v ZDA so pred časom po večih mestih zažigali knjige H. Potterja ( ki so za mnoge otroke tako rekoč svete ) s podporo nekaterih cerkva pa se zaradi tega najbrž nobemu normalnemu ni zazdelo, da je potrebna teokracija, da se te stvari, ki tudi sicer so neposredni ali posredni plod skrajnega religioznega in včasih ideološkega preigravanja odpravijo. Edino v glavi teokrata lahko zraste taka misel. Potem pravi, da spoštuje ljudi, ki sledijo Koranu ali Bibliji oz. drugim svetim knjige, v katerih odseva nauk prerokov. No, predvsem tako zelo to spoštuje, da t.i. muslimanske heretike, ki jih je nagovorila bolj od islama kaka druga religija kaznujejo s smrtjo. In potem še o tem kako je Iran dosegel diplomatske uspehe z nekaterimi državami, kako je izrazil pripravljenost, da pokaže, da ne misli razvijati jedrskega orožja. In zopet kako je slab sedanji svetovni red, medtem, ko je rešitev v ljubezni in spoštovanje med narodi... ki pa mora temeljiti na religiozno-teokratični podlagi. Ženske se skuša oropati, da bi bile tisto, kar so po naravi skrbne žene in matere, kar bo vodilo v bolj nasilno družbo. Kdo skuša ženske oropati, da ne smejo biti žene in matere bi bilo tudi zanimivo vedeti. In brez najmanjše omembe patriarhalne ureditve, popolne odvisnoti žensk od moških, neenakpravnosti celo v sodnih postopkih pod šeriatom, kaznovanja t.i. spolnih zločinov s smrtjo, legalizirane pedofilije z deklicami od 9 let dalje, ki so jo iranski teokrati uzakonili, takoj zatem, ko so odstranili krivovernega šaha ipd... ne vem kaj je čudnega, če velika večina žensk gotovo noče živeti na tak način.