901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

KPK mora ponovno odločati o postopku zaposlitve Roka Praprotnika v NLB

Deli na:
KPK mora ponovno odločati o postopku zaposlitve Roka Praprotnika v NLB

Foto: Bobo

Upravno sodišče je KPK naložilo ponovno odločanje o postopku zaposlitve Roka Praprotnika na mesto direktorja centra za skladnost poslovanja NLB.

V NLB so odločitev upravnega sodišča, ki je Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) naložilo ponovno odločanje o postopku zaposlitve Roka Praprotnika na mesto direktorja centra za skladnost poslovanja NLB, pričakovali. Kot so poudarili na banki, je sodišče razsodilo, da so ugotovitve KPK nepravilne in nezakonite.

Upravno sodišče je ugodilo tožbi NLB in v celoti odpravilo ugotovitve KPK glede postopka zaposlitve nekdanjega namestnika predsednika komisije Roka Praprotnika na mesto direktorja centra za skladnost poslovanja NLB.

Kot so za STA pojasnili v NLB, je sodišče razsodilo, da so ugotovitve KPK nepravilne in nezakonite. "Zaradi bistvenih pomanjkljivosti poročila ga je odpravilo in ne obstaja več, s postopkom in objavljenim dokumentom pa so bile NLB kršene procesne in ustavno zagotovljene pravice," so zapisali.



V sicer že odpravljenem dokumentu KPK je bilo zapisano, da v obravnavanem postopku zaposlitve ni bilo znakov koruptivnih dejanj in je v tem delu postopek ustavljen, so še zapisali. V poročilu je bilo sicer tudi ugotovljeno, da Praprotnik ni bil vnaprej izbrani kandidat, zato so bili v NLB presenečeni, da je KPK ob takšnih ugotovitvah postopek sploh nadaljevala.

Na odločitev upravnega sodišča so se odzvali tudi v KPK, kjer so zapisali, da odločitev sodišča spoštujejo in so ugotovitve s spletne strani že umaknili.

Praprotnik se je v NLB zaposlil 1. aprila 2014, KPK pa ga je vzela pod lupo spomladi 2014, saj je v zvezi s tem prejela več prijav. Mediji so se med drugim spraševali, ali ni morda že pred drugimi vedel za razpis NLB za direktorja centra za skladnost poslovanja. V NLB so takrat zagotovili, da so nekdanjega namestnika predsednika KPK izbrali na strokoven in transparenten način. Prav tako napak v postopku ni zaznal nadzorni svet NLB.