nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kot v kriminalki: strelski napad in avtomobilski pregon v Mariboru

Deli na:
Kot v kriminalki: strelski napad in avtomobilski pregon v Mariboru

Foto: Reuters

Mariborski policisti iščejo očividce poskusa umora, ki se je v ponedeljek zvečer zgodil v okolici in znotraj Maribora.

26-letni moški je pri nekdanji Lesnini v Hočah poskušal ustreliti 36-letnega moškega, nato pa mu je z avtomobilom sledil po Mariboru ter pri tem tudi streljal nanj. Policisti pozivajo vse, ki so kaj videli, da se javijo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, se je kaznivo dejanje zgodilo v ponedeljek med 21.10 in 22.19, ko je 26-letni moški iz okolice Maribora poskušal umoriti 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora.

Osumljenec je najprej streljal na oškodovanca v neposredni bližini bivše trgovine Lesnina v Hočah, zaradi česar je oškodovanec z osebnim avtomobilom znamke Audi A6 avant, črne barve in mariborskega registrskega območja, odpeljal v smeri mesta Maribor. Osumljeni ga je z belim osebnim avtomobilom znamke BMW, serije 6, nemških registrskih tablic ves čas zasledoval.

Med begom oz. zasledovanjem sta vozila iz smeri Hoč v smeri Betnave, po naselju Pivola, zatem po Streliški in Ljubljanski ulici ter po Cesti Proletarskih brigad v Mariboru.



Zatem se je osumljeni presedel v osebni avtomobil znamke Škoda octavia combi, bele barve, koprskega registrskega območja, s katerim je oškodovanca v črnem audiju zablokiral v neposredni bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oz. Slivnico.

Tam je proti oškodovancu ponovno streljal, zaradi česar je oškodovanec s črnim audijem sunkovito zapeljal vzvratno, do prej omenjenega križišča, za tem pa po Tržaški in Titovi cesti v center Maribora.

Osumljeni mu je z belo škodo ponovno sledil in ko ga je zaradi gneče vzporedno s trgovino Harvey Norman dohitel, je med vožnjo ponovno streljal proti njemu.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine, policisti pozivajo vse morebitne priče, da se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon 080 1200.