900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Koprski dilerji bodo stopili pred sodnico

Deli na:
Koprski dilerji bodo stopili pred sodnico

Foto: arhiv Reporterja

Kljub začetku šolskih počitnic se delo na sodiščih nadaljuje. Prihodnji teden tako med drugim v Kopru prinaša sojenje v zadevi Kobra zaradi preprodaje drog, pa tudi sojenje zaradi goljufije na škodo EU.

V Ljubljani pa se bo nadaljevalo sojenje kriminalni združbi, ki naj bi preprodajala drogo v Sloveniji in na Hrvaškem.

Po tem ko je tožilstvo pred meseci v zadevi Kobra vložilo obtožbe zoper 16 ljudi, med njimi tudi zoper nogometaša Ivico Guberca, bo zadeva zdaj romala na koprsko okrožno sodišče. Za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog se bo pred sodnico Tatjano Pavlovec že v ponedeljek zvrstilo sedem predobravnavnih narokov za prav toliko obdolžencev v priporu, med katerimi je tudi Dibran Hoxhaj iz izolske družine, znane prav po omenjeni kriminalni združbi. V petek bo pred sodnico stopil tudi nogometaš Guberac, ki pa vseskozi zanika kakršno koli povezavo z drogo, ki so jo našli v njegovem stanovanju. Njegovo zaupanje naj bi zlorabil prijatelj, ki mu je zaupal stanovanjske ključe.

V torek pa bosta prav tako na Okrožnem sodišču v Kopru potekala naroka za družbi Cimos in Cimat zaradi goljufije na škodo EU. Nekdanji vodilni v SiEVI, Cimosu in mariborskem Simitu naj bi se dogovorili, da denarja, s katerim bi morali kupiti nove stroje za razvojno-raziskovalno dejavnost razvojnih centrov, ne bodo porabili za to, temveč da bodo prikazali nakup obstoječe, rabljene opreme Cimosa in Cimosa TAM kot nakup nove opreme. Stroje naj bi tako prodali Cimosovi hčerinski družbi Cimat, nato pa to družbo izbrali kot dobavitelja, prek katerega bi stare stroje družbama Sieva in Simit prodali kot nove. Tožilstvo je obtožbo vložilo proti nekdanjemu predsedniku uprave Cimosa Francu Krašovcu in še nekaterim vodilnim v Cimosu oziroma njegovih hčerinskih družbah. Že maja je krivdo priznala nekdanja direktorica trženja v Cimatu Valentina Kovač.