Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kontič: Rotnik je bil razrešen zaradi nepojasnjenega premoženja

Deli na:
Kontič: Rotnik je bil razrešen zaradi nepojasnjenega premoženja

Foto: Bobo

Rotnika so razrešili iz nekrivdnih razlogov, saj krivdnih razlogov ni, ob razrešitvi pa mu ne pripada odpravnina, pravi velenjski župan Bojan Kontič.

Direktorja Komunalnega podjetja Velenje Uroša Rotnika smo s položaja razrešili zaradi sodbe upravnega sodišča, v kateri je to potrdilo ugotovitve finančne uprave glede njegovega nepojasnjenega premoženja, je danes v Velenju povedal velenjski župan Bojan Kontič. Za novega direktorja so za dve leti imenovali Gašperja Škaro.

Kot je na novinarski konferenci povedal Kontič, je upravno sodišče potrdilo ugotovitve finančne uprave, ki je pri Rotniku odkrila za 3,9 milijona evrov nepojasnjenega premoženja in mu odredila plačilo 1,6 milijona evrov davka, o čemer je pred približno 14 dnevi poročala TV Slovenija.


Rotnika so razrešili iz nekrivdnih razlogov, saj krivdnih razlogov ni, ob razrešitvi pa mu ne pripada odpravnina, je dodal župan. Na položaj direktorja občinske družbe so imenovali Škaro, v naslednjih šestih mesecih pa bodo objavili javni razpis za novega direktorja, je dodal.

Rotnik je komunalno podjetje vodil od decembra 2012, torej drugi mandat, po Kontičevih besedah pa je družbi pod njegovim vodstvom uspelo zmanjšali stroške, število zaposlenih in urediti odnose z občino. Kot dosežek v tem času je izpostavil projekt vodooskrbe Šaleške doline, katerega vrednost je bila ocenjena na 43 milijonov evrov, izpeljan pa je bil za 37 milijonov evrov.

Rotnik je povedal, da je razrešitev stvar lastnikov in da jo je sprejel. Izpostavil je, da je podjetju pod njegovim vodstvom uspelo izničiti zadolženost ter povzel: "Zgradili smo 932 kilometrov novega vodovoda in 36 kilometrov novega kanalizacijskega omrežja. V obnovo infrastrukture smo v zadnjih letih vložili 4,7 milijona evrov."