Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Konec tedna sredi avgusta prinaša tradicionalne zastoje na cestah

Deli na:
Konec tedna sredi avgusta prinaša tradicionalne zastoje na cestah

Foto: Bobo

Na prometnoinformacijskem centru za konec tedna zopet napovedujejo močno povečan promet in zastoje od Avstrije proti Hrvaški in na cestah iz Hrvaške proti Italiji in Avstriji. Precej obremenjeni bodo tudi mejni prehodi Dragonja, Sečovlje in Gruškovje.

Povečan promet bo na primorski avtocesti od Ljubljane proti Obali, zastoje pričakujejo na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Izola-Portorož. Zaradi povečanega prometa na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje voznikom priporočajo izbiro alternativnega mejnega prihoda, kot je mejni prehod Sočerga.

Zastoji se prav tako pričakujejo na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej proti mejnem prehodu Gruškovje, kot alternativna prehoda priporočajo mejni prehod Dobovec in mejni prehod Zavrč.

Povečan promet pričakujejo tudi na cesti Kozina-Podgrad proti mejnem prehodu Starod ter na cesti Postojna-Ilirska Bistrica proti mejnem prehodu Jelšane.

Na prometnoinformacijskem centru zastoje pričakujejo tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri, tam zaradi nadzora prometa na avstrijski strani namreč občasno zapirajo predor.

Voznikom priporočajo, naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru in uporabljajo manj obremenjene poti, je še zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra.