Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kolone na cestah, na Hrvaškem pa kar 25-kilometrski zastoj

Deli na:
Kolone na cestah, na Hrvaškem pa kar 25-kilometrski zastoj

Foto: Bobo (slika je simbolična)

Tudi na današnjo počitniško soboto na slovenskih cestah nastajajo zastoji. Na podravski avtocesti med priključkom Zlatoličje in razcepom Draženci je kolona vozil dolga približno sedem kilometrov, na mejnem prehodu Gruškovje je treba za izstop iz države čakati približno eno uro. Zastoji so tudi na hrvaških cestah.

Na avstrijski strani pred predorom Karavanke proti Sloveniji je kolona vozil po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste dolga približno šest kilometrov.

Gost promet z zastoji je tudi na cestah Jelšane - mejni prehod Jelšane, Starod - mejni prehod Starod ter Šmarje - mejni prehod Dragonja. Na Obrežju morajo avtobusi za izstop čakati eno uro, osebna vozila pa na Dragonji 30 minut za izstop oz. 20 minut za vstop v Slovenijo.

Na Hrvaškem burja povzroča težave tako v cestnem kot pomorskem prometu. Na avtocesti Zagreb - Split je zaprt predor sv. Rok v obe smeri, zato je na priključku v smeri proti Splitu kolona vozil dolga že 25 kilometrov.

V hrvaškem avtoklubu voznikom svetujejo, naj odložijo potovanja v smeri proti hrvaški obali oz. notranjosti države, če je to le mogoče. Vremenoslovci napovedujejo močno burjo še danes ves dan, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Zaradi burje je avtocesta med sv. Rokom in Posedarjem zaprta za ves promet. Zaprta sta tudi paški most in državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački.