Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kolar Celarčevo čaka 15 ur razprave o interpelaciji

Deli na:
Kolar Celarčevo čaka 15 ur razprave o interpelaciji

Foto: Bobo

Poslanci bodo danes odločali o interpelaciji proti ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc, ki jo je vložila SDS. Interpelacijo bo glede na napovedi koalicije uspešno prestala, je pa po kritikah na ministričino delo tudi iz koalicije danes pričakovati pestro razpravo, za katero je namenjenih 15 ur.

Poslanci SDS ministrici med drugim očitajo odgovornost zaradi nepriprave ključne zakonodaje na področju zdravstva, slabega finančnega stanja v zdravstvu in slabega poslovanja javnih zdravstvenih zavodov, podaljševanja čakalnih dob, političnega kadrovanja in neukrepanja na področju korupcije v zdravstvu.

Kolar Celarčeva je v odgovoru na interpelacijo vse očitke v celoti zavrgla kot neutemeljene, saj da temeljijo na govoricah, nepreverjenih trditvah, znanih mnenjih interesnih skupin in populističnih ocenah. Po njeni oceni "podpisniki interpelacije v celotnem besedilu niso predstavili niti enega argumenta, s katerim bi utemeljili, da krši prisego, ki jo je dala ob imenovanju".

Podporo interpelaciji so za zdaj napovedali v NSi, kjer so tudi pripravili interpelacijo proti Kolar Celarčevi, a so jih njihovi opozicijski kolegi prehiteli.

Za obstoj Kolar Celarčeve na položaju ministrice je sicer ključna podpora koalicijskih partneric, ki pa je bila nekaj časa pod vprašajem, saj so do ministrice zelo kritični tudi nekateri koalicijskih poslanci, zlasti iz vrst DeSUS. In kljub temu da so ji koalicijski partnerici napovedali podporo, pa je od prav vseh koalicijskih poslancev očitno ne more pričakovati. Tako je Tomaž Gantar (DeSUS) napovedal, da se bo verjetno vzdržal.

To je sicer peta vložena interpelacije v mandatu vlade Mira Cerarja.