Slovenija

Kako sta Senica in Kresalova prikrivala lastništvo posestva Bužekijan

Deli na:
Kako sta Senica in Kresalova prikrivala lastništvo posestva Bužekijan

Foto: Mediaspeed - Miro senica in Katarina Kresal; posestvo Mala Seva.

Odvetnik Miro Senica si je omislil ogromno luksuzno posestvo na čudoviti točki nad Strunjanom, a mu ni bilo dano, da bi s partnerico Katarino Kresal kdaj tam prebivala.

Odvetnik Stojan Zdolšek je pred nekaj meseci postavil na laž Mira Senico, ki je dolgo govoril, da ni lastnik luksuznega posestva Mala Seva nad Strunjanom.

Foto: Primož Lavre - Posestvo Mala Seva nad Strunjanom.

Senica je zdaj v vlogi obtoženca v zadevi Delamaris, nekoč njegovo Malo Sevo pa je prevzel Reiffeisen Leasing in jo prodaja petičnim kupcem. Pišemo o zgodbi prikrivanja lastništva in neskončnih iskanjih užitkov slovenske »elite«, ki je visoko nad »navadnimi« državljani.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako grozeče je Reporterjevega novinarja in fotografa sprejel kmet Edi Bužekijan; o varovanju Male Seve in kdo je sprožil alarm; o posestvu, za katerega zdaj kupce iščejo med milijonarji; kakšno razkošje bo kupil novi lastnik Male Seve; koliko milijonov je bilo investiranih v posestvo; kako je svoje lastništvo skrival Miro Senica in kako je podjetje, ki je imelo v lasti kmetijo, kupil znani nepremičninar Jože Anderlič; kakšna je bila pri vsem skupaj vloga Brede Pečan; je na obali nastajala oaza razvrata bogatašev?