pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kirurg Zimmermann pred zdravniško zbornico

Deli na:
Kirurg Zimmermann pred zdravniško zbornico

Foto: Bobo

Predsednik Zdravniške zbornice Slovenije Andrej Možina (foto) se je danes sestal z zdravnikom Janezom Zimmermannom. Možina je zdravnika seznanil z uvedbo postopkov pred zbornico, Zimmermann pa je obljubil polno sodelovanje pri izvedbi teh postopkov, so sporočili z zbornice.

Kot so navedli na zbornici, sta bila zaradi odmevnosti dogodka in zagotovitve nepristranskosti pogovora na sestanku, poleg pravnega zastopnika Janeza Zimmermanna, navzoča še zastopnica pacientovih pravic Duša Hlade Zore in predsednik Združenja žilnih kirurgov Slovenije Mladen Gasparini.

Zimmermann je predsednika zbornice seznanil s svojimi pogledi na očitke, ki so odmevali v medijih, ter obrazložil svoje poglede na konkretne obtožbe na račun svojega dela.

Se je pa Zimmermann zavezal, da bo aktivno sodeloval z Združenjem žilnih kirurgov Slovenije v razpravah, ki naj pojasnijo morebitne dileme glede doktrinarnih vprašanj pri zdravljenju obolenj s področja krčnih žil.

Pogovor je potekal tudi o želji vseh prisotnih glede popolne preglednosti postopkov, zato je Janez Zimmermann izrecno dovolil zbornici, da lahko posreduje javnosti vso listinsko dokumentacijo, ki se nanaša na njegovo strokovno usposobljenost in dosedanje postopke pred organi zbornice, so sporočili.

V zbornici tudi pojasnjujejo, da pri njih poteka kar nekaj aktivnosti, da bi pojasnili celotno sliko te problematike. O tem bodo seznanili javnost po končanih postopkih.

"Predsednik zbornice Možina je zaključil sestanek s sporočilom, da je to korak naprej v smeri dokončne razjasnitve 'sporne' zdravniške prakse, ki je močno vznemirila slovensko javnost," navajajo na zbornici.

Ob tem se je zahvalil za korekten in aktiven prispevek vseh, da se ti dogodki, ob sodelovanju vseh odgovornih, kar najhitreje razčistijo.

Televizija Slovenija je namreč nedavno poročala, da naj bi zdravnik Zimmermann množično opravljal operacije krčnih žil, pri čemer naj ne bi obstajale indikacije zanje, pa tudi posegi naj bi bili opravljeni v neustreznih prostorih in nestrokovno.

Zato je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc o domnevno spornih operacijah Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani naznanila kaznivo dejanje malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti.

Zdravniška zbornica je v preteklosti že opravila nadzore nad Zimmermannom in mu tudi izrekla opomin. Zdaj pa se je zbornica ponovno odločila za nadzor.

Zimmermann je sicer prejšnji teden v sporočilu za javnost odločno zanikal navedbe o neustreznem in malomarnem delu. Kot je poudaril, očitki niti približno ne držijo, medijske objave pa da so neresnične in brez podlage v dejstvih. Ob tem je napovedal sodne postopke, s katerimi želi dokazati namensko povzročanje škode.