Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ker si noče znižati plače, Čebašek-Travnikovo zapuščajo sodelavci

Deli na:
Ker si noče znižati plače, Čebašek-Travnikovo zapuščajo sodelavci

Foto: Bobo

Novo predsednico zdravniške zbornice (ZZS) Zdenke Čebašek-Travnik so zapustili trije sodelavci, ker ni pristala na znižanje visoke plače, piše Žurnal24.

Zaradi nestrinjanja z višino plače nove predsednice Zdravniške zbornice Slovenije Zdenke Čebašek-Travnik so odstopili trije njeni najožji sodelavci, člani izvršnega odbora zbornice, poroča Žurnal24. Po poročanju medijev je Čebašek-Travnikova zahtevala med osem- in desettisoč evri plače.

Po navedbah omenjenega portala je podpredsednica zbornice in predsednica odbora za socialno-ekonomska vprašanja Irena Manfredo odstopila v petek. Predsednica odbora za strokovno-medicinska vprašanja Bojana Pinter in predsednik odbora za pravno-etična vprašanja Zdenko Šalda pa sta odstopni izjavi poslala v nedeljo pozno zvečer po tistem, ko se konec tedna s Čebašek-Travnikovo nista uspela dogovoriti glede znižanja plače.

Čebašek-Travnikova je za omenjeni portal pred tednom dni pojasnila, da je bil njen predlog, da je plača nekje med plačo dosedanjega predsednika Andreja Možine in prejšnjo predsednico Gordano Živčec Kalan. "To ni bila moja zahteva, temveč predlog," je dejala. Možina je po navedbah omenjenega portala prejemal 6400 evrov bruto, 20 odstotkom plače se je odpovedal do določitve novega sistema za nagrajevanje funkcionarjev, ki pa ga ni bilo. Živčec Kalanova naj bi prejemala 12.000 evrov bruto.

Zdravniška zbornica Slovenije je samostojna poklicna organizacija zdravnikov in zdravnic, zobozdravnikov in zobozdravnic, članstvo v njej pa je obvezno. Letna članarina znaša med 108 in 412 evri.

Odziv Čebašek-Travnikove STA še čaka.