Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kemis: Naši delavci nimajo težav z zdravjem zaradi dela na pogorišču

Deli na:
Kemis: Naši delavci nimajo težav z zdravjem zaradi dela na pogorišču

Foto: Bobo

Rezultati zdravstvenih pregledov delavcev Kemisa so pokazali, da nihče od zaposlenih nima akutnih zdravstvenih posledic zaradi dela na delovišču tovarne po požaru, so zapisali na spletnih straneh podjetja.

Po njihovih navedbah so po sanaciji pogorišča na zavodu za varstvo pri delu pregledali 39 zaposlenih.

Zaposlene Kemisove delavce so na zavodu za varstvo pri delu, kjer sicer opravljajo tudi njihove redne zdravstvene preglede, pregledali med 12. junijem in 12. julijem, rezultate pregledov pa so v podjetju dobili v četrtek, so navedli na spletnih straneh.


Požar v vrhniškem podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis 15. maja letos je povzročil tudi veliko strahu med ljudmi, ki so zahtevali analize zemlje, vode in zraka.

Na inštitutu za medicino dela so opravili tudi preglede mnogih gasilcev, ki so gasili požar, a ti, kot je že prejšnji mesec pojasnila predstojnica inštituta Metoda Dodič Fikfak, takrat niso pokazali, da bi imeli gasilci zaradi požara zdravstvene posledice. Obenem pa je Dodič Fikfakova pojasnila, da jih bodo zaradi morebitnega dolgoročnega vpliva na njihovo zdravje spremljali še v naslednjih letih.

Ogenj v požaru je sicer zajel dobrih 871 ton odpadkov. Od tega je zgorelo 201,7 tone odpadkov, dobrih 72 ton jih je bilo nevarnih. Zaradi poškodovane ali staljene embalaže se je razlilo 68,7 tone odpadkov, od tega jih je bilo 36,7 tone nevarnih. K onesnaženju okolja, predvsem vode v potoku Tojnica, je veliko prispevala tudi voda, ki so jo gasilci uporabljali ob gašenju požara. Strugo Tojnice so prejšnji teden očistili, vzorce mulja iz potoka pa bodo strokovnjaki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano še jemali v prihodnjih dneh.